Hur man designar en bakspoiler

Spoilers göra mycket mer än att lägga till en snygg och snabb utseende till din bil. De har faktiskt en viktig aerodynamisk funktion som gör att en bil att hantera bättre på varv. Spoilers störa luftflödet medan en bil färdas. Detta ger en nedåtriktad kraft som skapar bättre hantering i baksätet utan att behöva lägga extra tyngd till bilen (extra vikt kommer att minska en bils toppfart och acceleration). Med detta i åtanke, kan du designa din egen spoiler för att passa bilens behov att maximera hastighet och hantering. Instruktioner
1

Designa din spoiler att ha en låg profil om du bara behöver minimal nedåtriktad kraft för att förbättra bilens hantering. Ju större spoiler, desto mer luft störning och ner tvinga det kommer att skapa. En liten spoiler kommer att lägga lite extra hantering för en bil som redan hanterar relativt väl.
2

Skapa en spoiler med en hög profil om din bil inte hanterar särskilt väl. Detta är vanligtvis ett problem med lättare bilar som hatchbacks eller kompakta bilar. Addera 3

Bestäm hur stor vinkeln på toppen av spoilern ska vara. Down kraft kommer att öka när vinkeln blir större. Till exempel kommer en spoiler med en topp som är vinkelrät mot bilens bagagelucka producerar mindre downforce än en spoiler med en topp vinklad 30 grader.
4

Bestäm material som du vill konstruera din spoiler ur. Du kommer att fatta detta beslut främst på vikt om du är orolig med din bils prestanda. Fiber glas tenderar att vara ett lättare material än de flesta metaller. Detta är det perfekta materialet att använda om du vill minimera vikt du lägger till din bil. Om extra vikt är nödvändig för att förbättra hanteringen, då en metall spoiler kan vara bäst för dig.
5

matchar stilen på din spoiler till din bil. Detta har ingenting att göra med hastigheten eller hantering, men du förmodligen inte vill att din nya tillbehör för att sticka ut som en öm tumme. Detta är en fråga om preferens, men spoilern ska smälta in i bilen för att skapa ett väl integrerat utseende och inte något du pusslas ihop i sista minuten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89419.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.