Syftet med en bakspoiler

En bakre spoiler på en bil är ett vanligt tecken på sportighet och prestanda. Det egentliga syftet med spoilers är att påverka luftflödet över bilen för att öka bilens aerodynamik och minska luftmotståndet. Men många spoilers till för syns skull och har lite prestanda värde. Spolare kontra Wings

Bakre spoilers vanligtvis kallas vingar, även om detta är felaktigt. En bakskärm, medan utseendet liknar en spoiler, är utformad för att generera downforce för att motverka den hiss som kan uppstå när en bil rör sig med hög hastighet. Wings är vanliga på racebilar, men skulle ha liten praktisk funktion på personbilar. Hellre än att producera downforce, är spoilers utformade för att förstöra eller störa, flödet av luft som skulle öka en bils drag. Att hålla dra till ett minimum, bakre spoilers (som främre luft dammar, ibland också kallad spoilers) ökad bränsleekonomi och möjliggöra mindre av motorns kraft som ska användas slåss vindmotstånd medan fordonet är i rörelse.


Aerodynamik

Som en rörlig bil passerar genom luften, rör sig som luft i förhållande till bilen i vad som kallas ett laminärt flöde. Laminära flöden uppstå när en fluid (gas eller vätska) såsom luft passerar en fast kropp i släta skikt. På ställen där strömlinjeformade luftflödet avbryts, inträffar ett turbulent flöde. En självgående fordon, såsom en bil, kommer att förbruka betydligt mer energi att kämpa mot turbulenta flöden, förutom att uppleva en grövre rida. Bakre spoilers kan vara konstruerad för att omvandla potentiella turbulent strömning i laminärt flöde genom att ändra vinkeln vid vilken luft strömmar från taket på bilen och mot spoilern. Förändringen, även om det sker initialt vid den bakre delen av fordonet, innebär att näsan av fordonet kan skära genom luften mer effektivt. Mätt som ett luftmotstånd, kommer de negativa effekterna av luftflödet minskar med mer laminärt flöde.
Construction

bakre spoilers är gjorda av en mängd olika material. Mest fabriksmonterade spoilers är tillverkade av ABS (akrylnitril butadien styren) plast. Detta är samma material som används för plast karosseridelar och är lätt och billigt. Dessa spoilers i allmänhet målas för att matcha kroppen av bilen och verkar vara en integrerad del av designen. Glasfiber är ett annat material alternativ, men har en högre kostnad än plastic.Aftermarket spoilers ofta är tillverkade av lätt kolfiber, liksom många andra eftermarknaden auto tillbehör. Denna starka, lätta material är idealisk för bilar, men kostar betydligt mer än traditionella material. Metal spoilers (oftast lätt aluminium) även är tillgängliga, även om produkterna marknadsförs som metall spoilers ofta, faktiskt, metall vingar.
Appar

bakre spoilers är mest användbara på sportbilar, där höga hastigheter är vanligare och vinkeln för drop-off mellan taket och den bakre delen av bilen kan vara brant. Sportbilar har ofta större motorer samt ökad bränsleeffektivitet som är resultatet av en spoiler kan göra dem mer säljbara. Dessutom kan en spoiler ses en symbol för prestation och förväntas på vissa models.Nonfunctional spoilers kan hittas på valfritt antal bilar, från kompakta sedaner till pickuper och stadsjeepar.
Cosmetics

bakre spoilers har blivit vanligare, har biltillverkare börjat inkludera dem på bilar för något annat syfte än att förbättra utseendet. Bakre spoilers ibland införliva ljuset center bromsen och därmed tjäna ett annat estetiskt syfte och lösa det speciella designen issue.Since spoilers var en gång vanligt endast på sportbilar, där förbättrad bränsleeffektivitet var svårt att få, många bilköpare associera dem med prestanda och hastighet. Lägga till en spoiler till en praktisk bil eller med det som en del av en valfri sportpaket tillåter biltillverkare att marknadsföra sina bilar så spännande och kraftfull. Samma princip gäller för andra icke-funktionella detaljer i många moderna bilar såsom huva skopor, kanaler broms och alu mönster hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87884.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.