Hur du vet det Fälgar passar din bil

Tack vare populariteten av installation större och eller olika hjul på personbilar och lastbilar finns det ett enormt utbud av hjul stilar och storlekar att välja mellan. Och tillsammans med det stora utbudet av alternativ kommer risken för förvirring om vilka hjul får plats på ett visst fordon. Det finns ett antal olika kriterier som måste beaktas när man väljer hjul för ditt fordon. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Bestäm din bultmönster. Det första steget i att se till att en viss hjulet passar på din bil är att hitta bultmönster av navet. Till exempel är ett vanligt VW bultmönster 4x100, vilket innebär att det finns fyra lug hål och hålen är 100-mm mittemot den motstående hålet. För att bestämma bultmönster, räkna antalet muttrarna och sedan mäta avståndet mellan motstående hjulmuttrarna med din måttband.
2

Använd dig måttband för att ta reda på vad de stock dimensionerna dina hjul är. Wheel mått mäts i diameter (15,16-17-inches, etc.) och bredd (6,7, 8-inches). Replacement hjul som är i samma storlek som lager ska gå på utan problem. Du kan passa större diameter och större hjul, men du kan stöta på avslutande frågor. Om du monterar större diameter hjul måste du installera lägre profil däck för att hålla de yttre dimensionerna av hjul och däck paket densamma. Likaså om du använder en bredare hjul, kan du behöva installera bredare däck.
3

Bestäm förskjutningen av din ursprungliga hjul. Ett hjul är offset hänvisar till där ett hjul sitter i förhållande till navet. Offset bestäms av där hjulet monteringsdynan är placerade i förhållande till centrumlinjen för hjulet. En negativ offset hjulets monteringsdynan är på utsidan (bort från fordonet) i mittlinjen och används ofta på bakhjulsdrivna bilar. En positiv offset hjulets monteringsdynan är mot insidan av mittlinjen av hjulet och lokaliserar hjulet närmare kroppen. Om du använder fälgar med offset fel, kan ett par olika problem uppstå. Om hjulen sticka ut för långt från karossen får däcken gnugga på kanten av hjulens öppningar. Om hjulen är placerade för nära fjädring och bromsar, kan det bli störningar mellan hjulen och fjädring och eller komponenter broms.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88128.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.