Hur Airbrushkonst på Race Cars

Airbrushing en egen design på en racerbil kan vara en utmaning, men slutresultatet ger en one-of-a-kind konstverk. Du kan använda en airbrush för att skapa vilt fantasifulla konstverk, vilket resulterar i en bil som kommer att bli lätt igen av åskådare och fans. Om du aldrig har retuscherade tidigare, är det en bra idé att öva på posterboard tills du känner dig redo att gå vidare till en bil. Saker du behöver
Frisket ark
Pencil
Rakblad
Airbrush
Luftkompressor
Sandpapper Slang
(grov och fin) katalog Lätthäftande målare tejp
Tarp
Automotive airbrush måla
posterboard (tillval) katalog Klarlack
Visa fler instruktioner
Förbered Schabloner
1 Exempel på skiktad stenciler

Rita de mönster du vill ha på Frisket (plastark med vidhäftande baksida finns i butik konst leverans) med en blyertspenna. Airbrushing åstadkommes ofta genom skiktning många former, så du kanske vill bryta din design i flera lager. Till exempel var katten i fotot åstadkoms med två schabloner: en för den mörka katten form, sedan en annan för de rosa områdena. Schabloner är det enklaste sättet att få rena, skarpa kanter.
2

Klipp ut mönster med ett rakblad för att skapa schabloner. Du bör ha några inches av Frisket material runt utskärningen för att skydda mot sprutdimma. Addera 3

Sand eventuella ojämnheter lätt med fint slippapper för att ta bort grader och andra defekter.

Förbered Airbrush
4

Koppla in kompressorn.
5

Anslut airbrush pistol till kompressorn med en luftslang.

6

Ställ lufttrycket (PSI) till en nivå som du är bekväm med. Högre tryck kommer att täcka mer yta snabbare eftersom det sprutar mer färg, men är också svårare att kontrollera. Lägre tryck är enklare för nybörjare, men kräver mycket mer tid för att få en jämn täckning.
Förbereda bilen och arbetsplats
7

Slipa försiktigt området som ska målas med grovt sandpapper för att hjälpa färgen följa.
8

Tape bort alla områden som du vill skydda från färgen med lätthäftande målartejp, den typ du använder för att maskera fönster och dörröppningar vid målning ett rum.
9

Täck golvet med en presenning.
Målning
10

Bestäm i vilken ordning du vill måla ditt element. Om bakgrunden är ljus, ska du måla det först eftersom andra faktorer kan målas ovanpå. Om bakgrunden är mörk, kanske du vill måla det sista.
11

Lägg airbrush bil färg till airbrush.
12

börja måla. Ställ din PSI till ett större antal för att fylla i stora områden, och till ett lägre nummer för detaljarbete. Låt varje färg torka helt innan du målar över den med en annan. Torktiden beror på vilken färg du använder och hur du har sökt:. Tunna lager torkar snabbare än tjocka sådana
13

Peel stöd av av schablonerna och bifoga dem till bilen. Måla igenom varje stencil, låta varje lager torka helt innan du tar bort schablonen. Om du lägger en stencil mot våt färg, kommer du att få en kladdig röra.
14

Lägg fina detaljer antingen med en airbrush eller med en liten pensel om du känner att du har mer kontroll på det sättet. Om du använder en pensel, använd samma färg som airbrush för att se till att färgen matchar. Effekten du uppnår beror på tjockleken på din färg.
15

Låt hela lack torka när du är klar.
16

Ta bort maskeringstejpen från runt teckningen.
17

Måla hela området med en klarlack för att matcha lysa i resten av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88479.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.