Hur man tar bort nycklar Krängningshämmare

Vissa lastbilar, inklusive några 4 X 4 och fyrhjulsdrivna fordon kör, använd en torsion bar i stället för en fjäder för att styra den främre hjulupphängningen. Dessa torsionsstänger ansluter den undre länkarm till en tvärbalk på ramen, och sedan skruvade till ramen via en torsionsstång nyckel. För att ta bort en nyckel torsionsstång, behöver du ett specialverktyg, men du kan fortfarande göra jobbet hemma på uppfarten. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Krängningshämmare lossning Tool Review Air kompressor och luftledningen
1/2-tums pneumatisk mutterdragare och uttag effekter

Visa fler instruktioner
1

Placera huvudet av uttaget på nedre tvärbalk på fordonet och höja upp domkraften tills framdäcken är igång. Ställ sedan in pallbockar under ramen på fordonet och sänk domkraften så att bilen är upphängd på läktaren. Ta bort de främre hjul med hjälp av däck järn.
2

Lokalisera torsionsstången tvärbalken, halvvägs ner längden av ramen. Leta reda på nyckeln torsionsstång, som ligger inne i tvärbalken, och säkrade till ramen via en bult. Installera torsionsstaven lossning verktyget så att den gängade änden är på änden av torsionsstaven nyckeln genom beståndet bult, och den stationära änden är på ovansidan av tvärbalken. Dra verktyget använder mutterdragare ansluten till kompressor tills beståndet torsionsstång bulten är lös.
3

Ta beståndet bolt torsionsstång med mutterdragare. Sedan sakta tillbaka ut torsionsstaven lossning verktyg använder mutterdragare, tills alla spänningar är avstängd av torsionsstaven. Skjut knappen off av torsionsstaven med händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88316.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.