Hur att bryta i bilstereohögtalare, Subs & Förstärkare

liknar processen med att bryta in en ny motor för att uppnå maximal prestanda och god initial förslitning eller "sittplatser" för vissa mekaniska komponenter, frågan om hur man kan bryta- i en eftermarknad ljudsystem är upp till omtvistad debatt bland många ljud entusiaster. Medan bryta in ett ljudsystem är inte lika kritisk som för en prestanda motor, bör särskild hänsyn tas i beaktande innan du trycker på dina nya högtalare, subwoofers och förstärkare till max. Saker du behöver
Dokumentation för audio komponenter
Dynamic musikspår
Visa fler instruktioner
1

Kolla förstärkare makt, mark, högtalare och patchkabel /hög -nivåingångar. Kontrollera förstärkarens instruktioner för att säkerställa en korrekt dimensionerad makt och marken ledningar är inom det rekommenderade spårvidd storlek, vilket kommer att bidra till att säkerställa maximal kraft är tillgänglig till förstärkaren. Använda undermåliga marken och strömkablarna kan orsaka ett fenomen som kallas "klippning", som har potential att skada förstärkaren och anslutna högtalare.
2

Ställ in förstärkarens "Gain" anpassning till "0" eller "MIN". Stäng av alla bass boost eller liknande ljudfunktioner bearbetning på förstärkaren.
3

Undersök dokumentationen som medföljer högtalare och subwoofers. Varje högtalare har ett visat kurva frekvensgång, vanligen uttryckt i "Hz" och "kHz", tillsammans med en jämförande decibel sträcker sig över de frekvenser som anges på ett grafiskt diagram. Pushing en högtalare eller subwoofer utöver dess annonserade frekvensområden kan skada komponenterna.
4

Ställ "Low-Pass" crossover på förstärkaren till lämplig brytpunkt, precis innan subwooferns frekvensomfång, som visas i diagrammet, börjar slutta mot en nedåtgående trend. Beroende på storleken på subwoofern och andra faktorer, kan det acceptabla lågpassdelningsfilter brytpunkt variera från 80 till 200 Hz.
5

Ställ in förstärkarens "High-Pass" crossover till lämplig brytpunkt, med samma metod som beskrivs i föregående steg, med hjälp av den nedre änden av frekvensen lutning som en vägledning, när bara förstärka en uppsättning av full-range eller koaxial högtalare, matchar högpass-crossover brytpunkt den för lågpass, när externt förstärkande subwoofers och högtalare för att möjliggöra en smidig frekvens övergång mellan alla ljuddrivrutiner.
6

Avstå den förstärkare anslutningsöverklagande över justeringar om din eftermarknaden huvudenhet har en mer djupgående elektronisk cross-over-system. Justera korsningspunkter med huvudenheten kommer att ge ett enklare sätt att justera systemet under och efter inbrott processen.
7

Starta fordonet och slå på huvudenheten. Undersök dokumentationen som medföljer stereon och bekanta dig med de justeringsmöjligheter som finns. Ställ all bas, diskant, balans och andra ljudinställningar fältet till det neutrala eller "Flat" läge.
8

Spela en dynamisk ljudspår som presenterar en blandning av höga och låga frekvenser. Välja vissa genrer som rock, hip-hop och klassisk musik kan ge de bästa resultaten för den första installationen och break-in process.
9

Justera huvudenhetens volym till 75-procent av maximalt. Om fordonets koaxial eller full-range högtalare drivs av huvudenheten och inte en extern förstärkare, justera volymen precis innan punkten för distorsion, vrid ner volymen 25 procent från den punkten. Om högtalarna drivs av en extern förstärkare, justera förstärkningen innan punkten för distorsion, med huvudenhetens volym på 75-procent, utföra samma förstärkningsjustering för subwooferförstärkare, om tillämpligt
10.

Fortsätta att spela en mängd olika musik i en timme, vid femtio procent volym. Stäng av fordonet och placera din hand över förstärkaren. Om förstärkaren känns för varm vid beröring, ompröva placeringen av förstärkaren. Förstärkaren bör inte omfattas, och inte heller bör kylflänsarna på förstärkaren hindras av omgivande komponenter i fordonet, se till att förstärkaren har gott om utrymme att
11

spela ljud "andas". system för ihållande perioder, under olika tider på dagen, när utetemperaturen och luftfuktigheten varierar, vid femtio procent volym. Fortsätt med break-in process för ungefär en vecka. Detta gör det möjligt för spindlar, talspolar, omger och koner för varje ljud förare att bli mer "böjlig" utan rädsla för skador.
12

Återbesök förstärkningen justering för förstärkaren (s) , med huvudenheten volymen justerades till 75-procent av maximal. Justera ljudfältsinställningarna till din lyssningsposition smak för att slutföra processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82840.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.