Hur man gör en Box Bandpass Speaker

En bandpass högtalarlåda kombinerar en portad låda och en sluten högtalarlåda. Alla ljud är producerad av och hörde genom hamnen eller ventilerna, och dessa öppningar ger en lägre frekvens respons än kan uppnås genom en sluten högtalarlåda. Byggandet av en Bandpassubbas låda gör den idealisk för installationer bilstereo. Det är ofta resurser att sätta dubbla högtalare i inneslutningen, och att maximera basljudet samtidigt skydda högtalarna. Saker du behöver
Subwooferdrivelement specifikationer
Bordssåg
Jigsaw
3/4-tums Drill
eller 1-tums björkplywood
Möbler trälim
träskruv
Skruvmejsel borr eller skruvmejslar
silikon täta
Terminal cup
Högtalarkabel
Visa fler instruktioner
1

få en bra förare kvalitet högtalare. Använd den elektromekaniska dokumentationen som levereras med en högtalare föraren att bestämma specifikationerna för lådan. Du kan också få dessa specifikationer från Thiele /Small hemsida, om de inte är försedda med högtalare.
2

Skär björkplywood till storlek med en tabell såg. Alternativt, har hemmet produkter butiken där du köper virket klippa det till storlek för dig. Du kommer att ha ett minimum av 11 bitar när skärningen är klar, och upp till 15 bitar om att bygga en dubbel baslåda. Addera 3

Klipp en eller två öppningar för subwoofern med en sticksåg i vad som skulle vara toppen och botten av en konventionell låda. Den exakta storlek som behövs för öppningen är diametern av högtalaren ramen. Rita en kontur med högtalarstommen före styckning.
4

Skär en öppning i mitten av ryggen trästycket för anslutningarna med en sticksåg.
5

Cut öppningen för vent eller hamn i plywood panelen som ska användas på den portade delen av rutan med sticksåg. Skapa vent (s) från samma plywood som box.Glue ventilerna tillsammans med trälim, och fäst dem på insidan av lådan.
6

Bygg lådan utom toppen panel och subwoofer monteringspanelen. Borra hål i sidopanelerna, limma ihop dem med trälim, och ytterligare säkra obligationer med träskruvar skruvas i rikthålen.
7

Fäst terminalen koppen till baksidan utklipp hjälp trälim eller träskruv eller båda.
8

Täta alla inre lederna i lådan med silikon täta för att säkerställa en lufttät tätning, och låt lådan botemedel för 18 till 24 timmar.

9

Placera subwoofern i sin utskärning, och fäst med träskruv följt av en sträng av icke torkande täta. Om att bygga en dubbel baslåda, installera den andra högtalaren vid den motsatta änden av lådan, med högtalaren faceing utåt.
10

Fäst högtalarkabeln mellan terminalen koppen och högtalaren eller högtalare. Fäst den ventilerade eller de kretsar ovanpå högtalaren panel eller paneler med träskruv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82589.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.