Hur Wire Dual 4 ohms basar Talspolebobin

Om din subwoofer är en dubbel talspole (DVC) designen, kommer det att ha två uppsättningar terminaler högtalarkabel, snarare än det enda paret finns på de flesta högtalare. En DVC designen ger ägaren möjlighet att ansluta subwoofern för olika impedanser. Genom inkoppling av två högtalarkablar terminaler parallellt, sjunker motståndet av ett 4-ohm DVC till 2 ohm. Genom ledningar i serie är motståndet ökas till 8 ohm. De fysiska anslutningar är lätta att göra - du behöver bara veta vilken tråd att ansluta där. Saker du behöver
högtalare avbitare
Wire
Wire strippor
Visa fler instruktioner
parallell ledningsdragning (2-ohms motstånd)
1

Skär en längd av högtalarkabeln som är tillräckligt lång för att överbrygga avståndet mellan de två uppsättningarna av högtalarterminaler på subwoofern med en uppsättning avbitare. Separera de två högtalarkabeln leder på vardera änden av högtalarkabeln och ta bort 1/2-tums av isoleringen från varje ände.
2

Anslut de två positiva terminalerna på subwoofern tillsammans med en ledning av högtalarkabeln. De positiva terminalerna kommer att markeras med ett (+) tecknet och blir röd. Tryck ned varje terminal för att öppna ett hål i terminalen inlägget. Slip den nakna änden av kabeln i hålet och släpp terminalen att klämma kabeln på plats. Addera 3

Fäst de två negativa terminalerna på subwoofern tillsammans med den övriga ledningen på högtalaren tråd. De negativa terminaler kommer att markeras med ett (-) tecken och kommer att färgas svart. Tryck ned varje terminal för att öppna ett hål i terminalen inlägget. Slip den nakna änden av kabeln i hålet och släpp terminalen att klämma kabeln på plats. Addera seriekoppling (8-ohm impedans)
4

Skär ett längd högtalarkabeln som är tillräckligt lång för att överbrygga avståndet mellan de två uppsättningarna av högtalarterminaler på subwoofern med en uppsättning avbitare. Separera de två högtalarkabeln leder på vardera änden av högtalarkabeln och ta bort 1/2-tums av isoleringen från varje ände.
5

Anslut den positiva polen på en uppsättning av subwoofern högtalarterminaler till den negativa terminalen på den andra uppsättningen högtalarterminaler. De positiva terminalerna kommer att markeras med ett (+) tecknet, och kommer vara röd, och de negativa terminalerna kommer att markeras med ett (-) terminal och svart färg. Tryck ned varje terminal för att öppna ett hål i terminalen inlägget. Slip den nakna änden av kabeln i hålet och släpp terminalen att klämma kabeln på plats.
6

Fäst den positiva polen på den andra uppsättningen av subwoofern högtalarterminaler till den negativa terminalen på första uppsättning högtalarterminaler. Tryck ned varje terminal för att öppna ett hål i terminalen inlägget. Slip den nakna änden av kabeln i hålet och släpp terminalen att klämma kabeln på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81984.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.