Hur man kan förbättra en bil ljudsystem

Bilstereo entusiaster brukar begränsas av sina budgetar, inte med antalet sätt de kan förbättra bilarnas ljudsystem. Alla och alla alternativ för uppgradering av bilens ljudsystem kommer att bidra till att göra ditt system starkare, tydligare och kan utföra fler arbetsuppgifter. Standard uppgraderingar inkluderar byta huvudenheten, byta högtalarna, lägga högtalare, installera en förstärkare och ansluta alla komponenter med hög kvalitet ledningar. Du kan ha det arbete som utförs av en bilstereo professionell eller du kan göra det själv. Instruktioner
1

Installera en ny enhet stereo huvudet. Den fabriksmonterade stereo däck är förmodligen inställd för just din bil. Uteffekten är rankade att tillhandahålla en säker nivå för signalstyrka på bilens stock högtalare. Eftersom du kommer att uppgradera dina högtalare som en del av att förbättra bilens ljudsystem, uppgradera huvudenheten till en mer kraftfull modell. Kontrollera utsignalen mot det acceptabla området av makt till de högtalare du tänker installera.
2

Installera en eftermarknad förstärkare. Även de mest kraftfulla stereo däck ger en signalstyrka som bleknar i jämförelse med kraften av en förstärkt systemet. Signalstyrka betyder volym och tydlighet, och är nödvändigt om du väljer att lägga till en eller flera subwoofers till ditt system. Förstärkaren behöver egen strömkälla. Köp ett kit förstärkare ledningar för att göra anslutningen till bilens batteri. Kom ihåg att kombinera uteffekten från förstärkaren och huvudenheten vid fastställandet av säkerheten för dina högtalare.
3

tillbaka dörrpanelen och bakre däck på din bil. Factory högtalare är i allmänhet gjorda av mindre hållbara material än eftermarknaden högtalarna. Hitta storleken på de olika högtalarna i bilen. Köpa byta högtalare som är klassade för att säkert hantera högre signalstyrkor.
4

Installera en crossover. En crossover är en enhet som gör att du kan diktera vilka högtalare hanterar vilka toner av din stereo innehåll. Lägre musik toner hanteras bäst genom större högtalare (som de i den bakre däck och subwoofers). Högre toner spelas bäst genom mindre högtalare (diskant och mindre dörr högtalare panel). Använd en crossover för att diktera flödet av signalen för att säkerställa att energi inte slösas bort försöker få dina subwoofers att tolka höga toner och dina diskanter att ge bas.
5

Använd kvalitet högtalarkablarna. Ledningarna till högtalarna från huvudenheten eller förstärkare är kritisk i att se den kraft du har arbetat så hårt för att uppnå inte går förlorad på vägen till högtalaren. Använd tjockare kablar tillverkade till mer ledande material för att säkerställa att du pressa varje uns av ström från bilens ljudanläggning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81774.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.