Hur man installerar Bilstereo i en Toyota Tacoma

Toyota Tacoma är tillgänglig med en variation av fabriksinstallerade stereo alternativ. Diskriminerande bilstereo entusiaster kan välja att installera eftermarknaden stereoutrustning att bäst ge ljudprestanda de söker. Välj en stereoanläggning som passar ditt ljudsystem önskemål och din budget. Kabelstammen adaptrar kommer att bli nödvändigt att göra stereo du har valt förenlig med Tacoma s stereo ledningar. Inhandla nödvändiga adaptrar och verktyg för att installera ljud däck själv. Saker du behöver
10 mm skiftnyckel
kryssmejsel
10 mm hylsa
8 mm hylsa
Socket föraren Sida 2 kåpa borttagning verktyg
adapter Kabelfläta

Visa fler instruktioner Review bort Factory Stereo
1

Höja huven i Tacoma för att komma åt bilens batteripolen. Lossa den negativa batterikabeln från den negativa batterikabel inlägg med en 10 mm nyckel. Ta bort kabeln från batteriet och vila bort från terminalen.
2

Ta bort de två skruvarna på den nedre instrumentpanelen på förarsidan av bilen med en Phillips-skruvmejsel. Ta bort skruven bulten i nedre vänstra hörnet av panelen med en 10 mm hylsa och förare.
3

Ta bort de två skruvarna på den nedre instrumentpanelen, till höger om ratten kolonn, med skruvmejseln.
4

spaken Huvlås mot dig. Ta bort de två skruvarna bakom spaken med skruvmejsel.
5

Ta bort skruven i det nedre vänstra hörnet av handskfacket med skruvmejseln. Avlägsna bulten skruven i nedre högra hörnet av facket med sockeln och förare.
6

Öppna handskfacket och ta bort de tre skruvarna på toppen av öppningen med skruvmejseln.

7

Dra hela handskfacket från instrumentbrädan.
8

Använd skruvmejseln för att ta bort den enda skruv i det övre vänstra hörnet i öppningen på instrumentbrädan tidigare omfattas av handskfacket.
9

Använd en liten Phillips-skruvmejsel för att trycka i mitten av push stift på varje sida av den nedre mittkonsolens panel. Dra stiften från panelen och ta bort den nedre panelen i mittkonsolen från under instrumentbrädan.
10

Dra gummi beläggningar från spakarna klimatkontroll på instrumentbrädan. De beläggningar kommer inte att tillåta dig att ta bort ansiktet på klimatet kontrollerar om de är kvar på plats. På det nedre vänstra hörnet av klimatpanelen
11

Placera en trim pry verktyg och bänd panelen från instrumentbrädan. Arbetet verktyget till höger, bända panelen fritt samtidigt placera en annan bända verktyg i stället för det första verktyget för att förhindra panelen från stängning. Ta bort panelen när den är helt fristående från de trim bända verktyg.
12

Ta bort skruven längst ner i högra hörnet bakom klimatpanelen med en skruvmejsel
13

Ta bort plasten trim runt tändningen med en trim pry verktyg.
14

Ta hela nedre instrumentpanelen i Tacoma och dra bort det från instrumentbrädan.
15

Ta bort de två bolt skruvarna på vardera sidan av stereon med en 8 mm hylsa och förare. Skjut stereo från Tacoma s stereo montering dockan.
16

Koppla stereo ledningarna från baksidan av fabriken stereo. Koppla loss antennkabeln från baksidan av radion.
17

Ta bort de två 8 mm bultar på vardera sidan av stereon fästet att frigöra lager däck från stereo fäste.


Installera nytt Audio Deck
18

Placera den nya bilstereon till Toyotas stereo fäste. Skruva in skruvarna på båda sidor för att säkra den nya enheten i hållaren.
19

Anslut Toyotas stereo ledningar kontakterna i ledningarna i kabelnätet adaptern. Se adaptern manual för exakt anslutning förfarande, som kablage variera något.
20

Anslut kabelnätet adaptern leder till uttagen på högra sidan av den nya stereons baksida. Anslut FM antennkabeln i antennuttaget på vänster sida av stereons baksida.
21

tillbaka konsolen med nya stereo i Tacoma s stereo montering dockan. Byt ut skruvarna som håller fast konsolen i dockan.
22

Rikta den nedre streck panel med undersidan av instrumentbrädan. Sätt tillbaka tändningen locket för hand. Tryck fast på sätet locket.
23

tillbaka skruven i nedre högra hörnet av klimatkontroll församling. Byt panelen klimatkontroll över spakarna och tryck fast över ytan av panelen för att sätta tillbaka den på instrumentbrädan. Byt ut gummi rattarna vid ändarna av hävarmarna klimatinställningarna.
24

tillbaka den nedre panelen mitten streck och ersätta de push stift på båda sidor av panelen.
25

tillbaka skruven på det övre vänstra hörnet av handskfacket öppningen. Placera handskfacket tillbaka i instrumentpanelen och ersätter de tre skruvarna i ovankant av det öppnade facket.
26

Skruva i skruven i nedre högra hörnet av handskfacket och bult skruv i det nedre vänstra hörnet.
27

tillbaka de två skruvarna bakom huven frigöringsspaken och tillbaka spaken till facket.
28

tillbaka skruvarna på undersidan av instrumentpanelen, precis till höger om ratten.
29

tillbaka de två skruvarna på den nedre instrumentpanelen precis till vänster om ratten. Byt bult skruven längst ner till vänster i den nedre instrumentpanelen. Återgå till batteriet.
30

Placera den negativa batterikabeln tillbaka runt den negativa batteripolen inlägget. Dra kabeln till posten med nyckeln. Stäng Tacoma huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81550.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.