Hur Wire en Blaupunkt Amp

Kabeldragning en Blaupunkt amp är inte olikt ledningar någon annan förstärkare. De viktigaste stegen kommer att ansluta ström, ljudkälla och högtalare. Processen för anslutning av kablar bör vara ganska enkelt eftersom terminalerna på förstärkaren kommer vara tydligt märkt. Börja alltid med att koppla bort batteriet från bilen och se till att strömmen är den sista anslutningen gjorts, vilket gör installationen säkrare för utrustning och installatören. Blaupunkt föreslår också att stänga ned "Level" eller "Gain" på förstärkaren före installation och testning. Saker du behöver
Högtalarkabel
Ström tråd
Audio tråd
Trådskalare
Visa fler instruktioner
1

Montera förstärkaren i bagageutrymmet av bilen. Detta innebär att förstärkaren är ur vägen och närmast subwoofers. Blaupunkt rekommenderar att förstärkaren monteras så nära som möjligt till högtalarna. Detta säkerställer en snabbare leverans av ström till högtalarna.
2

Köp rätt kablar. Förstärkaren behöver två 12-gauge kraftkablar för makten. Dessa bör vara 1,5 gånger längden av bilen. Förstärkaren behöver också en RCA-kabel. Detta bör också vara 1,5 gånger längden av bilen. Förstärkaren behöver också två högtalarkablar till varje högtalare. Alla dessa kablar kan hittas på någon elektronik butik eller stereo butik för mindre än $ 10 per kabel. Blaupunkt rekommenderar inte några särskilda märken.
3

Anslut ena änden av RCA-kablar till Head-Unit (däck) i bilens stereo "Sub-Out" eller "Pre- Amp Out. " Kör denna kabel genom bilen till förstärkaren och anslut den till "Audio In" porten på förstärkaren. RCA-kablar har två kontakter, en röd och en vit, se till att färgerna på kabeln matchar med hamnarna. Den "Audio In" är porten kallas ibland för "Line In"-porten på vissa Blaupunkt modeller.
4

Anslut högtalarna till förstärkaren. Anslut den negativa (-) högtalaruttag till den negativa (-) "Speaker Out" på förstärkaren med högtalarkabeln. Anslut den positiva (+) högtalaruttag till den positiva (+) "Speaker Out" på förstärkaren med högtalarkabeln. Upprepa denna process för varje högtalare. Hänskjuta Blaupunkt bruksanvisning för matchning av högtalare och förstärkare. Olika högtalare med olika impedans kan behöva trådbunden annorlunda beroende på Blaupunkt.
5

Anslut kabeln högtalaren strömmen till förstärkaren. Anslut ena kabeln till den negativa (-) "Power"-porten på förstärkaren och en annan kabel till den positiva (+) "Power"-porten på förstärkaren. På vissa Blaupunkt modeller den negativa kallas "Ground" och den positiva som "12 V matning." Kör dessa kablar till bilens batteri. Se till att du kommer ihåg vilka strömkabeln är positiv och som är negativt, blanda upp detta allvarligt skulle kunna förstöra förstärkaren och högtalarna. Anslut den negativa kabeln till den negativa polen på bilens batteri och anslut den positiva kabeln till den positiva polen på bilens batteri. Blaupunkt rekommenderar rengöring eventuellt överskott korrosion från batteripolerna innan du ansluter förstärkaren.
6

Slå på bilen och testa stereon. Enligt Blaupunkt bör "gröna" lampan på förstärkaren vara tänd indikerar regelbunden skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81988.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.