Felsökning av en Monsoon Stereo

Monsoon gör stereo komponenter för OEM biltillverkare. Monsoon system är vanligast i GM-fordon. Liksom mycket eftermarknad stereo utrustning, kan det Monsoon systemet få problem. Felsökning kan ta många former, men det finns några vanliga problem som uppstår oftare. I de flesta fall att användaren inte kommer att behöva köpa nya delar. Monsoon gör högtalare, enheter huvud och förstärkare. Ofta Monsoon alternativet marknadsförs som en högre slutet stereo. Instruktioner
1

Återställ stereon. Återställning det kommer att återställa alla komponenter till sina fabriksinställningar. Detta kan åtgärda interna problem med stereons programvara. För att återställa, helt enkelt ta bort batteriets anslutningskablar. Koppla de positiva och negativa kablarna från batteriet, vänta en minut och anslut dem. Se till att du inte vidrör metall terminaler med bara händerna.
2

Kontrollera anslutningarna. Ibland anslutningarna till stereo kan lossna. Detta kan resultera i sprakande högtalare eller inget ljud. Leta reda på förstärkaren. Detta bör hållas under sätena eller i bagageutrymmet. Inspektera alla anslutningar för att se till att de är på plats. Om de inte är eller en tråd saknas, återställa detta sammanhang.
3

Justera förstärkarens inställningar. Ibland inställningarna kan ändras av misstag. Många Monsoon stereoapparater kommer att ha flera förstärkare, en för de inre högtalarna och en annan för subwoofers. Om "Gain" eller "Crossover" har justerats, kan detta orsaka störningar i ljudet. Förstärkningen justeras volymen på den enheten. Övergången justerar vilka frekvenser spelas genom anordningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82415.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.