Kan en Mono förstärkareffekt två basar?

Kan en mono förstärkare makt två subwoofers? Det korta svaret är ja, men det finns ett antal faktorer som måste beaktas innan du ansluter flera högtalare till en förstärkare. Impedans

En mono-förstärkare, som vanligtvis kallas en "monoblock," eller en "enstaka kanal" förstärkare, kan användas för att driva två eller flera basar, så länge som den totala impedansen hos en subbas är större än den minsta impedansen förstärkaren är klassad för.
Kontroll Impedans

alltid kontrollera den totala impedansen på högtalarna du ansluter till en förstärkare med en volt-ohmmeter eller en digital multimeter.
Subwoofer Wiring

Vid anslutning subwoofers till en förstärkare, det finns ett antal ledningar alternativ. Korrekt ledningsdragning metoden kommer att variera beroende på applikationen. Förstärkarens instruktionsbok bör ha illustrationer av olika ledningar systemen, och bör konsulteras för att hitta den konfiguration som passar bäst för dig.
Flera talspolar

Många subwoofers har multipel talspolar, var behöver drivas av förstärkaren för att fungera korrekt. Detta kan göra impedans matchning ganska komplicerat, men kan också hjälpa till att försäkra en ordentlig belastning på förstärkaren.
Varning

alltid till att du har rätt verktyg, utrustning och erfarenhet innan du installerar eller modifierar din bilstereo. Om ett problem uppstår eller om du har fler frågor, konsultera en professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80553.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.