Hur man installerar en stereo i en 1966 Ford Mustang

1966 års Ford Mustang introducerades under hösten 1965 utan några större förändringar jämfört med föregående årsmodell. År 1966 Mustang var tillgänglig med en AM-radio eller en AM-FM-radio som var monterad i instrumentpanelen. Det unika med radioapparaterna i början mustangsna krävs tre olika hål i metallen instrumentbräda, vilket gör det svårt att installera eftermarknaden enheter, eller till och med radioapparater från andra Fords. Men från och med 2010 fanns det flera eftermarknaden företag som gjort stereo radio som kommer att skruva dit rätt in i din 1966 Mustang med några ändringar i din dashboard. Saker du behöver
insexnyckel ställa
Skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Philips skruvmejsel
Aftermarket stereo
Wire krankoppling
Tänger
Eftermarknad dash-monterad stereo högtalare montering
Visa fler instruktioner
1

bort vreden på din gamla radio genom att sätta in en liten insexnyckel in vredet inställda skruven och lossa den i en moturs riktning . Ta inte bort ställskruven, eftersom den är liten och kan förloras lätt. Dra åt rattarna rakt ut från framsidan av radion och ställ dem åt sidan. Lossa och ta bort tappen muttrarna, avslöjade efter avlägsnande av vreden, med en skiftnyckel.
2

Reach under instrumentpanelen bakom radion och dra de elektriska kontakterna från radio, antenn och högtalare sönder av hand. Lossa och ta bort den bakre radio-monteringsmutter med en hylsa och spärrskaft. Placera muttern åt sidan. Skjut försiktigt bort radion från instrumentpanelen mot framsidan av bilen. Sänk radion från under instrumentbrädan och ta bort den. Byt knoppar och låsmutter och hålla radion för eventuellt framtida bruk.
3

bort högtalargallret från toppen av instrumentbrädan pad genom att ta bort skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Lyft gallret rakt upp och lägg den åt sidan. Ta bort högtalaren muttrarna med en Philips skruvmejsel och placera dem åt sidan. Lyft högtalaren rakt upp från instrumentpanelen och dra kablarna från polerna.
4

Placera den nya stereo radio på golvet strax under mitten av instrumentbrädan. Pre-wire radion att se till att allt fungerar tillfredsställande innan du installerar radion i instrumentpanelen. Anslut den nya radion makt, eller "heta" tråd till cigarettändaruttaget foder (som är placerad bakom instrumentpanelen under radion) med en tråd krankoppling kläms ihop med en tång. (OBS: Om du använder den ursprungliga radions "heta" tråd för att driva din nya radio, kommer du att förlora minnet för radio inställningar varje gång tändningen slås av.)
5

Hitta ett befintligt skruva på en ren metall del under instrumentpanelen. Lossa skruven med en Philips skruvmejsel och skjut kontakten från nya radions jordkabel under skruven. Skruva åt skruven. Kör den nya radions högtalarkablarna under instrumentbrädan och upp genom högtalaren hålet i toppen av instrumentbrädan. Skjut in kontakterna på högtalarkablarna på terminalerna på nya stereohögtalare församling (som har två stereohögtalare monterade i ett aggregat som installeras i samma hålrum som den ursprungliga mono högtalare). Sänk högtalarmonteringen i instrumentbrädan och dra de ursprungliga skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
6

Sätta på radion för att kontrollera dess funktion. När detta är gjort, stänga av radion och arbeta upp under instrumentbrädan tills den centrala delen av radion och de två ratten dubbar sticker ut genom hålen i mitten av instrumentbrädan. Fäst baksidan av radion till den ursprungliga monteringsplattan med en skruv dras åt med en hylsa och spärrskaft. Trä stud muttrarna på de utstickande bultarna och dra åt med en skiftnyckel. Skjut radion vreden på reglarna tills de sitter ordentligt. Använd buntband för att fästa alla lösa trådar från vyn. Skjut antennkabeln i antennuttaget på radion tills den sitter ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81559.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.