Hur du ansluter en förstärkare till en tillverkares Stereo

En bil förstärkare är en nödvändig komponent i ett komplett bilens ljudsystem. Förstärkaren förstärker signalen från stereoanläggning för att ge ett klart, kraftfullt ljud från bilens högtalare. En fabriksmonterad stereo däck som inte är utrustad med en förstärkare kommer inte att ge signalstyrkan som krävs för att driva större högtalare eller ett arrangemang med ett större antal talare än beståndet setup. Installera din egen förstärkare för att maximera potentialen av din stock högtalare eller att driva dina eftermarknaden högtalare och subwoofers. Saker du behöver
Skiftnyckel eller tång
förstärkare kabelsats
Kabelstam adapter
Trim panel borttagningsverktyg
Högtalarkabel
Speaker sele (om nödvändigt) katalog
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på bilen för att komma åt batteriet. Använd en skiftnyckel eller pare av tång för att lossa skruvarna som håller de negativa och positiva batterikablarna till sina respektive inlägg anslutningsledningen.
2

Ta bort den negativa klämman batterikabeln från batteriets minuspol bly inlägget. Den negativa kabeln är ansluten till fordonets ram (för jordning) och anslutningsledningen markerad med ett "minus" tecken. Förstärkaren kabelsats ringkabelsko på den positiva Addera 3

Place batterikabeln post. Dra kabelns bulten på den positiva ledningen att hålla batteriets ringkabelsko på plats.
4

Ta bort säkringen från säkringshållaren kortplatsen på ringen terminalen.
5

Anslut den blå kabeln (från förstärkaren kabelsats) in i ringen terminalen. Trä kabeln genom en öppning i brandväggen av fordonet och in i insidan av bilen. Använd en etablerad väg för kabeldragning genom brandväggen, platser varierar mellan fordon
6

Ta fabriken stereo från instrumentbrädan i bilen.. Rådgör med din bilens handbok bilverkstäder för exakta instruktioner.
7

Ta kabelanslutningar från baksidan av beståndet stereo genom att dra ur plastkontakter från uttagen på baksidan av radion.

8

Anslut bilens stereo ledningar i kabelnätet adapter. Adaptern ger en standard plattform för att införa förstärkarens kablar. Anslut kabelstammen adaptern leder till motsvarande uttag på baksidan av radion.
9

Anslut patchkablar, från förstärkaren kabelsats, i lämpliga ledningar i kabelnätet adaptern. Se adaptern handbok för korrekt kopplingspunkter.
10

Mata patchkablar genom baksidan av bilens stereo docka. Rådgör med din bilens reparationshandbok för den bästa vägen till platsen för förstärkaren. För många fordon, dirigera patchkablar bakom instrumentbrädan och under mattan i bilen. Använd ett trim verktygspanel bort att lyfta kanterna på bilens mattor att lägga patchkablar och nätkabel under den.
11

tillbaka stereon och panelerna streck som döljer det som beskrivs i fordonets reparationshandbok. Anslut batteriets strömkabel
12

in förstärkarens eluttaget.
13

Anslut patchkablar till signalen och slår på förstärkarens bly försäljningsställen.

14

Plug högtalarkablarna till utgångarna på förstärkaren och kör kablar till högtalarna du vill ha förstärkt. Anslut högtalarkablarna till ingångarna på baksidan av högtalarna. Använd en högtalare sele för att ansluta ledningarna om bilens högtalare inte kan acceptera direkta ledningar från amp
15

Fäst jordningsledningen -. Ingår i förstärkaren kabelsats - både förstärkaren och en bult eller skruv högst 18 inches bort från den. Varje bult eller skruv direkt kopplad till fordonets ram kommer att fungera som en lämplig källa för jordning.
16

Placera den negativa batterikabeln klämma tillbaka runt den negativa batterikabeln inlägget. Dra åt klämman till posten med en skiftnyckel. Placera säkringen i säkringshållaren på ringen terminalen (ansluten till den positiva batterikabeln) och stäng suffletten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81469.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.