Hur Wire & Bridge Subwoofers

Bridging en bilstereo förstärkare kommer att ge maximal kraft till en subwoofer-system, enligt diyaudioandvideo.com. Bridging består av kablage ihop två ljudkanaler. Förstärkare måste ha överbryggande kapacitet för denna praxis för att fungera. Bridging två-kanals förstärkare kommer att möjliggöra en-kanals mono drift, samtidigt överbrygga fyra-kanals förstärkare ger två-kanals (höger och vänster högtalare) stereo. Eftersom basfrekvenser är inte så riktade som höga frekvenser, bryggade subwoofers i enkanalsinställning kommer inte någon försämring i ljudkvalitet eller prestanda. Saker du behöver
Bryggkopplingsbar bilstereo förstärkare
Subwoofer (s) katalog högtalarledningen
Terminalanslutningarna
Avbitare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din förstärkare dokumentation för överbryggande förmåga. Observera den maximala mängden impedansbelastning förstärkaren kan hantera.
2

Kontrollera impedansen hos de enskilda subwoofers. Den dokumentationen som följde med subwoofern kommer att ha dessa impedansvärdena.
3

Bestäm rätt impedansbelastning förstärkaren kommer att ha med de anslutna subwoofers. Dela det individuella värdet högtalarens impedans med antalet parallellkopplade högtalare att komma fram till rätt värde.
4

Köp eller samla korrekt kabeldragning spårvidd högtalare för subwoofers. Beroende på förstärkare och högtalare typer terminal, kan du behöva köpa motsvarande ändanslutningarna att säkerställa täta och säkra anslutningar från förstärkaren till högtalarna.
5

Använd en avbitartång för att klippa talaren tråd till önskad längd. Om det behövs, anslutningsdon CRIMP på slutet köpte till högtalarkabeln med avbitare.
6

Wire subwoofers parallellt genom att koppla ihop den positiva polen av en subwoofer till den andra positiva och den negativa terminalen i en till den andra minuspol. Anslut en enda par av trådar till en av subwoofer. Dessa positiva och negativa kablarna kommer att ansluta direkt till förstärkaren.
7

Läs dokumentationen av förstärkaren för att avgöra vilka högtalarkablar terminaler korrekt kommer att överbrygga förstärkaren. Eftersom inte alla förstärkare har samma utformning i fråga om att de terminaler som används för att överbrygga, kommer en särskild förstärkare kräver användning av vänster kanal pluspol och höger kanal minuspol, andra förstärkare kräver förstärkare anslutningar till höger kanal positiv och vänster kanal negativa terminaler.
8

Anslut den positiva högtalarkabeln leder från subwoofern (s) till lämplig höger-eller vänster-kanals positiva polen på förstärkaren. Anslut den negativa högtalarkabeln leder från subwoofern (s) till rätt höger-eller vänster-kanals negativa terminalen för att slutföra överbryggande processen.
9

Kontrollera alla anslutningar högtalarplinten för glapp och dra åt nödvändigt. När alla kablar är markerad, testa ljudanläggningen fungerar korrekt, justera förstärkaren crossover och signal boost kontroller enligt tillverkarens anvisningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81360.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.