Hur man driver en bilstereo i mitt hus?

Bilstereo tillhandahålla ett brett utbud av funktioner, så många att vissa användare känner dig frestad att flytta stereon inne för maximal njutning. Eftersom bilstereo arbeta av likström, kan de effektivt flyttas inuti med endast minimalt krångel. Saker du behöver
12-volts bilbatteri (eller AC /DC-omvandlare) katalog 12-volts batteri terminaler
Avbitare /strippor
eltejp
Elektrisk tråd
stereohögtalare tråd
Visa fler instruktioner
1

inrätta en strömkälla. Eftersom bilstereo system fungerar med likström (DC), kan de drivas direkt av ett bilbatteri. Om du vill använda ett bilbatteri för ett tillfälligt arrangemang, kommer batteriet att fungera som sin egen strömkälla. Om du kommer att använda en AC /DC-omvandlare, kommer omvandlaren omvandlar hushåll ström till en 12-volts strömförsörjning, vara säker, dock att utspänningen är inställd på "12 V DC" om det finns mer än en utgång alternativ .
2

Run högtalarkabeln från din bilstereo huvudenhet till dina högtalare. Se bilens instruktionsbok stereo anläggning för att avgöra vilka trådar är tilldelade högtalare, bilstereo högtalarkablar är vanligtvis färgkodade, även om vissa tillverkare förlitar sig på bilens ledningsnät för att ansluta rätt kablar till rätt högtalare
. Sida 3

Använd avbitartång /strippa för att exponera en del av skalad kabel från stereons högtalare bly. Skala ett litet segment av isoleringen från änden av en lång högtalarkabel, linda exponerade högtalarkabeln runt den exponerade högtalarledningen och använd eltejp för att säkra anslutningen.
4

Anslut den andra änden av längden på högtalarkabeln i motsvarande högtalare med lämplig metod för ditt märke och modell av högtalaren. Upprepa denna process för varje högtalare, med tanke på att bilstereo system kan utformas för att driva upp till 12 (eller fler) högtalare.
5

Identifiera och förbereda stereo huvudenhetens strömkontakter. Liksom de flesta likström (DC) drivna elektronik, bör bilstereon har två ledare strömkablarnas: en positiv (oftast röd) och en negativ (oftast svart). Rådgör med din stereo installation manual för att identifiera makt leder för din visst märke och modell av stereo.
6

Använd avbitartång /strippa för att exponera en del av blank tråd från varje ledaren. Skala ett litet segment av isoleringen från änden av en längd av elektrisk tråd, linda exponerade elektrisk tråd runt den exponerade nätsladden och använd eltejp för att säkra anslutningen.
7 p Om du ska använda ett bilbatteri för att driva din stereo, bifoga ett batteri terminal till slutet av varje strömkabeln. Strip ca 1/2 tum av isoleringen från den fria änden av en elektrisk tråd som används i steg 5 ovan, sedan in den frilagda tråden i tråden öppningen på en batteripolen. Fäst kabeln på plats med hjälp av antingen lod eller eltejp, sedan upprepa processen för den andra strömkabeln. Observera att detta steg kanske inte nödvändigt om du använder en AC /DC-omvandlare, eftersom omvandlaren kan erbjuda sin egen metod för att säkra strömkablarna.
8

Anslut strömkablarna till strömkällan. Om du använder ett bilbatteri för att driva din stereo, bara skjut de positiva och negativa batteripolerna över motsvarande tjänster på batteriet, dra åt terminalerna för att säkra dem på plats. Om du använder en konverterare som erbjuder sina egna tråd kontakterna och för in strömkabeln i rätt positiva eller negativa kontakten, vrid eller skruva fast kontakten för att hålla kabeln på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80565.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.