Hur man installerar en CD-spelare i en 1999 Dodge Caravan

Den 1999 Dodge Caravan var utrustad med en fabriksinstallerad AM /FM-stereo med kassettdäck. Senare modeller var utrustade med in-dash cd-spelare och extra CD-växlare. Husvagn (och Plymouth Voyager) ägare som vill ha en mer kapabel stereo eller som behöver byta ut sin fabrik stereo kan välja från en mängd olika kompatibla eftermarknaden CD-spelare. Du kan betala en servicetekniker på en stereo försäljningsställe för att installera din nya stereo, eller så kan du köpa en lämplig adapter och installera det själv. Saker du behöver
10 mm hylsa
Ratchet
Phillips skruvmejsel
Kabelstam adapter
Faceplate adapter
Visa fler instruktioner
1

Dra spaken Huvlås placerad under instrumentpanelen på förarsidan av Caravan. Flytta till motorrummet med hylsa och spärrskaft.
2

Placera sockeln med spärrfunktion fäst över bulten på den negativa batteripolen. Lossa bulten tills du har möjlighet att ta bort den negativa batterikabeln från terminalen. Flytta den negativa batterikabeln från batteriet. Återgå till insidan av bilen.
3

Ta bort de två skruvarna på den övre kanten av centrum instrumentpanelen med skruvmejseln.
4

Öppna askkopp och ta bort den tunna plast beklädnaden vid den nedre kanten av den stereo montering för hand. Ta bort de två skruvarna bakom kåpa med skruvmejseln
5

Ta instrumentpanelen innehåller stereo och kontroller klimat. Dra panelen från instrumentbrädan för att komma åt stereon i stereo montering dockan.
6

Ta bort de två 10 mm skruvarna (en på varje sida av stereon) med hylsa och spärrskaft. Dra stereo från kajen.
7

Dra kabelanslutningar från baksidan av fabriken stereo. Ta bort 10 mm bulten som håller bandet metall jordning till stereon med hylsa och spärrskaft. Dra antennkabeln från bakre stereo panelen.
8

Skjut CD-spelaren i fronten adaptern. De flesta fordon kräver att du installerar adaptern sedan in stereon i adaptern men inte i detta fall.
9

Anslut stereo ledningar till ett kabelnät adapter. Den Caravan ledningar kommer att täppa till ledningarna i adaptern för att skapa ett enhetligt arrangemang för anslutning till eftermarknaden stereo. Anslut kabelstammen adaptern leder till baksidan av den nya stereon.
10

Skjut CD-spelare (med fronten adapter redan är ansluten) i vagnens stereo montering dockan.
11 < p> Ersätt de två skruvarna som höll fabriken stereo på plats.
12

Byt instrumentpanelen över stereon och installera de två skruvarna i ovankant av panelen. Sätt tillbaka de två skruvarna i nederkanten och ersätta den tunna plasten trim för hand. Stäng askkoppen. Flytta tillbaka till motorrummet med hylsa och spärrskaft.
13

Byt negativa klämman batterikabeln runt minuskabeln stolpen. Dra åt skruven på klämman med hylsa och spärrskaft. Stäng huven av Caravan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81287.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.