Instruktioner om Anslutning en bilstereosystem

Koppla ihop en bilstereo är inte exakt samma förfaranden för varje fordon, men många gemensamma steg kan användas som möjliggör installation av en stereo i nästan alla fordon. Området där fordonen skiljer är utformningen av interiören och hur du kommer åt stereon. För Ford och Mazda fordon, finns det inte ett behov av att ta bort streck paneler eller andra delar av fordonet. Du extrahera bara stereo från instrumentbrädan med speciella verktyg för borttagning. Andra fordon kräver att du tar bort paneler att ta ut radion och byta ut panelerna gång en ny stereo är installerad. Dessa särskilda förfaranden åt sidan, är den grundläggande installationsprocessen möjligt för erfarna tekniker bilstereo och bilägare lika. Saker du behöver
Skiftnyckel eller tång
kryssmejsel
Kabelstam adapter
Skal adapter
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa kabeln från bilens batteri. Den negativa batterikabeln ansluter minuskabeln batteripolen med fordonets ram för att jorda elektriska systemet. Lossa bulten som håller kabelns klämma runt ledningen inlägget, precis tillräckligt för att kunna ta bort klämman från terminalen. Dra kabeln från batteriet och lägg det ifrån båda batteripolerna.
2

Anslut stereo ledningar i stereo docka till ett kabelnät adapter. Den stereo ledningar i dockan ansluter strömförsörjningen, högtalarkablar, och förstärkaren signalen och turn-on bly kablar till stereon. Använd en adapter kablage för att ansluta ledningarna till en eftermarknad stereo som kan ha en annan kabeldragning arrangemang än ditt fordon. Koppla av plast tråd bindemedel i ledningarna i sele.
3

Skjut en frontplatta adapter i stereo montering dockan av fordonet. Fordonet stereo montering dockan är förmodligen storlek och form för att passa fabriksinstallerade stereo exklusivt. Fronten adaptern överbryggar gapet mellan den unika dockan design och en universell storlek och form på eftermarknaden stereo. Vissa fordon har en installation hylsa som glider in i stereo montering dockan för att få eftermarknaden stereo.
4

Anslut adaptern kablaget till stereon. Anslut selen leder till motsvarande uttag på baksidan av eftermarknaden stereo. Anslut antennkabeln på baksidan av stereon. Antennkabeln är den enda svarta kabeln som är försedd med en ledning till skillnad från andra stereo ledningar. Anslut antennen direkt i stereo FM-antennuttaget.
5

in stereon i fronten adaptern eller installation sleeve. Radion glider in i öppningen tills den snäpper på plats eller tills ytan på radion är i nivå med trim av fronten adaptern.
6

Ersätt alla paneler som krävs för det specifika fordonet att dölja stereo montering dockan. Konsultera manualen reparationsinformation för exakta rutiner för avslutad installation process.
7

Byt ut negativa batterikabeln på negativa batteripolen bly. Dra åt klämman med skiftnyckel eller tång och stäng huven på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81284.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.