Hur man byter en bilstereo i en 2004 Chevrolet Cavalier

I 2004 års Chevrolet Cavalier kom utrustad med en AM /FM-stereo med in-dash enda skiva CD-spelare. Alternativ ingår en satellit radiomottagare och en stereo som kan spela MP3-filer. Cavalier ägare som vill uppgradera sina stereo kan hitta en mängd stereo alternativ via eftermarknaden butiker. Du kan välja att ha din stereo ersätts av en bilstereo professionell, eller med ordentliga instruktioner, kan du göra det själv. Saker du behöver
Tänger
7 mm Sockel
Ratchet
Kabelstam adapter
GM eftermarknaden stereo monteringssats
Visa fler instruktioner
1 < p> Använd en uppsättning av tång för att koppla bort den negativa batterikabeln från Cavalier batteriet. Lossa kabelns klämma och flytta kabeln från den negativa batterikabeln post, bort från batteriet.
2

Flytta till fordonets insida. Dra instrumentpanelen, som spänner över hela ovanpå instrumentbrädan, bort från instrumentbrädan.
3

Använd en 7 mm hylsa och spärrskaft för att ta bort de fem skruvar skruvarna som håller panelen på instrumentbrädan. Bultarna sitter ovanpå instrumentbrädan, nära vindrutan.
4

Öppna handskfacket. Ta bort de två skruvarna på den vänstra kanten av handskfacket öppning med hylsa och spärrskaft.
5

Använd en platt skruvmejsel eller trim panel borttagningsverktyg att bända trim panelen som omger stereon och klimatet kontrollknapparna från instrumentbrädan.
6

Använd hylsa och spärrskaft för att ta bort de tre skruvarna som håller stereon i stereo fäste. Två av bultarna är på vänster sida av stereon och en enda bult ligger på höger sida.
7

bort stereo från stereo fäste och dra kablarna från baksidan av stereo. Koppla antennkabeln (den svarta kabeln till den högra sidan av däcket rygg) från fabriken stereo.
8

Anslut stereo ledningar till ett kabelnät adapter. Konsultera sele manualen för instruktioner om vilken adapter leder ska ansluta till vilken specifik stereo ledningar grupp.
9

Sätt fronten adaptern (från monteringssatsen) i stereo fäste.

10

Anslut ledningar leder sele adapter och antennkabeln på baksidan av den nya radion.
11

Skjut in den nya enheten i fronten adaptern, tills ansiktet på radion är i nivå med kanterna på fronten adaptern.
12

tillbaka de tre skruvarna i ytterkanten av stereo fäste.
13

Placera stereo docka trim panel runt stereon och klimatkontroll, och tryck fast den ordentligt mot instrumentbrädan för att knäppa den på plats.
14

Rikta större instrumentpanelen över instrumentbrädan och ersätta de fem skruvbultar upptill kanten av panelen. Sätt tillbaka de två skruvarna på den vänstra kanten av handskfacket öppningen. Stäng handskfacket.
15

Byt negativa klämman batterikabeln runt minuskabeln inlägget av Cavalier batteri. Dra åt skruven på klämman med tången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81276.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.