Bilstereo installera för en Dodge Mega Cab

Mega Cab infördes först som en del av full storlek Dodge lastbil linjen i 2006. Mycket av inredningen i bilen speglar som sina syskon. Nyckeln till demontering och montering stereoapparater i Dodge Mega Cab är att ta bort en rad streck paneler för att få tillgång till stereo montering dockan. Säkerhet

Innan du tar bort någon komponent ansluten till det elektriska systemet i Dodge Mega Cab, måste du koppla bort den negativa batterikabeln från batteriets minuspol. Terminalen är under en svart gummihölje. Dra undan locket för att komma åt bulten som håller den negativa klämman batterikabeln till den negativa batteripolen. Du behöver inte ta bort kåpan.

Använd en 10-millimeters fast nyckel för att lossa bulten. Ta bort klämman och vila den på sidan av batteriet. Lämna inte klämman nära ledningen stolpen, det kunde kontakta ledningen inlägget under ditt arbete, ger både en otäck chock och en kortslutning

Byt ut negativa batterikabeln när installationen är klar
..
Borttagning av Dash Panels

bort Dash panelerna i Dodge Mega Cab kräver att du först tar bort panelerna på mittkonsolen. Konsolen är fäst med flera 8-millimeters skruvar som måste tas bort. Spåren för att komma åt dessa bultar är tunna och djupa, använd ett uttag och köra för att komma till bultarna

Efter att skruvarna, måste du dra det övre facket från runt växelspaken.. Panelen under instrumentbrädan avlägsnas genom att skjuta den bakåt från instrumentbrädan. Den lägsta panel på framsidan av instrumentbrädan kan dras av för hand. Ta tag i panelen längst ned och dra vänster och höger sida jämnt.

Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna i horisontalplanet av instrumentpanelen, under vreden klimatkontroll. När skruvarna är borttagna, ta tag i panelen mitten streck genom de två öppningarna på vardera sidan av rattarna klimatkontroll och dra den rakt från instrumentbrädan för att avslöja den stereo fäste.
P Det kommer att finnas flera elektriska anslutningar från instrumentbrädan till baksidan av instrumentpanelen. Det finns ingen anledning att koppla bort någon av dessa. Lay panelen mot framsidan av platserna medan du tar bort den gamla stereon och installera en ny.
Byta stereo

stereo fäste hem håller fabriken stereo på plats med hjälp av två Philips-skruvar på vardera sidan av däcket. Ta bort skruvarna och skjut däck från stereo fäste.

Koppla ledningarna från baksidan av fabriken stereo. Antennen och elkablar är enkla kablar som kan tas bort för hand. Högtalarkablarna är grupperade tillsammans med en vit plast bindemedel. Dra högtalarkablarna fria från stereon av bindemedlet, inte genom ledningarna själva.

Infoga en fronten adaptern i stereo fäste för att få ett bredare utbud av eftermarknaden stereo modeller. Mata stereo ledningarna genom baksidan av adaptern. Fäst stereo ledningar till ett kabelnät adapter, anslut sedan kablarna från adaptern till stereon.

Skjut ny stereo i öppningen från fronten adaptern.

Byt viktigaste streck panel och skruvar, de undre panelerna och deras bultar, och centrum golvpaneler (inklusive mugghållaren) och deras bultar.

Anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81029.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.