Hur man installerar en subwoofer med inbyggd i Amp

för att skapa en verkligt kraftfull bil ljudsystem du behöver ha en bred högtalare uppsättning och den rätta kraften för att driva dessa högtalare. De flesta fordon är utrustade med en rad dörrpanelen och bakre högtalarna däck. Valfria stereoanläggningar kommer ofta med subwoofers och förstärkare. Om bilen inte är utrustad med ett uppgraderat ljudsystem, kan du installera förstärkare och subwoofers själv. För att spara tid och utrymme en populär lösning är en aktiv subwoofer. En subwoofer är en sub som kommer med en inbyggd förstärkare. Subwoofers är enklare att installera och sparar utrymme i bagageutrymmet eller bakre bagageutrymmet. Saker du behöver
tång eller skiftnyckel
Kabelstam adapter
Förstärkare kabelsats
Trim panel borttagningsverktyg
kryssmejsel
Visa fler instruktioner

1

Lyft huven på din bil för att komma åt bilens batteri. Koppla bort jordkabeln och fäst klämman från förstärkaren kabelsats. Lossa bulten som håller jordkabeln till bilens negativa batterikabel med tång eller en skiftnyckel. Flytta kabeln bort från ledningen. Avlägsna skruven från pluskabeln och anslut klämman. Byt ut bulten och ta bort säkringen från säkringshållaren i ringen terminalen.
2

Anslut strömkabeln från förstärkaren kabelsats till ringen terminalen. Mata in kabeln i kupén genom öppningen i brandväggen. Addera 3

bort stereo från instrumentbrädan i bilen. Borttagning förfaranden varierar mellan fordon. Likheter mellan dessa förfaranden ta bort streck paneler som täcker stereo montering dockan. Använd ett trim verktygspanel bort för att ta bort panelerna och en skruvmejsel eller socket och kör för att ta bort skruvarna (eller bultar) som håller fast stereon i stereo fäste. Konsultera din instruktionsbok för exakta rutiner.
4

Koppla stereo ledningarna från baksidan av stereon och anslut ledningar till ett kabelnät adapter. Anslut kabelstammen adaptern leder till baksidan av din stereo. Kabelnätet adaptern skapar en universell plattform för anslutning av eftermarknaden förstärkaren ledningar som ansluter till aktiv subwoofer.
5

Anslut patchkablar från förstärkaren kabelsats till de fria leder i kabelnätet adaptern . Kopplingskablarna bär stereosignal från radion samt ge instruktion till sub till makten på.
6

Mata patchkablar genom baksidan av stereon montering dockan. Kablarna kommer att behöva ansluta till sub från golvyta av fordonet.
7

tillbaka stereon i instrumentpanelen i bilen. Det finns ingen annan anledning att komma åt stereo ledningar så ersätta paneler som togs bort för att komma åt stereo ledningar.
8

Dra strömkabeln från batteriet och kablarna patch från stereo till platsen av de drivna sub. En vanlig plats för en driven sub är i bakluckan på bilen. För stadsjeepar och minibussar, är det bakre lastutrymmet ett troligt monteringsplats. Lägg kablarna under mattan i bilen. Konsultera reparationshandbok för din bil för anvisningar om säkert lyfta mattan för att ange en sökväg till den bakre delen av fordonet. Byt ut mattan när kablarna har dragits till subwoofer.
9

Anslut nätkabeln i vägguttaget på subwoofern.
10

Anslut patchkablar i lämpliga uttag på sub.
11

Anslut en jordkabel från kabelsats till subwoofern. Anslut en jordkabel till en bult eller skruv direkt kopplad till fordonets ram.
12

Placera jordkabel klämman på den negativa batterikabeln inlägget. Skruva fast bulten på kabelns klämma medurs för att dra åt klämman runt ledningen inlägget.
13

Byt säkringen i säkringshållaren på förstärkaren kabelsats ring terminal. Stäng huven och testa aktiv subwoofer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81214.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.