Hur man byter högtalare i en 95 Saturn

Ibland är det nödvändigt att byta ut dina högtalare bilstereo. Oavsett om du behöver byta ut en trasig högtalare eller du uppgraderar ditt system, varierar högtalare demontering och montering mellan olika bilmärken och modeller. För att ta bort högtalarna i en 1995 Saturn, kan du ha en tekniker från en eftermarknad återförsäljare utföra uppgiften, eller om du kan göra det själv och spara kostnader för arbetskraft. Saker du behöver
Trim
pry verktyg T-15 bitars
platt skruvmejsel
5 1/4 tums högtalare (2) katalog 6,5 tums högtalare (2) katalog
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den bakre sittplatser. För att få tillgång till de bakre däck högtalarna, måste du ta bort den bakre sittplatser bänken. Tryck bakåt på kudden och sedan uppåt. Mata bilbälten genom sina öppningar och dra kudden ur Saturnus.
2

bort de 18-tums plast paneler på nedre kanten av dörröppningar, med trim verktyget och en måttlig mängd av kraft mellan de övre kanterna och dörröppningar.
3

Dra den bakre ryggstöden framåt.
4

Ta bort hörnpaneler som löper parallellt med skuldra begränsningar av bilbälten. Du kan enkelt ta bort dessa paneler för hand. Dra panelerna från botten. De loss fullständigt med en medelhög mängd kraft.
5

Ta bort den bakre hyllan som täcker de bakre högtalarna genom att ta bort de färgkodade push stift som håller hyllan på plats. Det finns fyra stift, två på det vertikala planet av hyllan och två på det horisontella planet. Använd en pry verktyg eller skruvmejsel. Du kan ta bort den bakre hyllan för hand med en liten mängd kraft.
6

Ta bort högtalarna. Med hjälp av en T-15 bit, lossa de fyra skruvarna som håller varje högtalare i stället. Dra högtalaren på sin docka för att komma åt kabelanslutning.
7

Koppla ledningarna från baksidan av högtalaren. Använd en vanlig platt skruvmejsel, tryck på metallen fjäderbelastade frisättning vid basen av anslutningen fästet, dra sedan anslutningstrådarna från högtalaren.
8

Anslut en 6,5-tums högtalare till vardera av ledningar selar som nu är bortkopplade. Placera högtalarna i Saturnus bakre slots däck dockning. Sätt i de fyra skruvarna i varje högtalare med hjälp av T-15 bit och skruvmejsel handtag.
9

tillbaka den bakre hyllan täcker och stiften tryckknappar. Sätt tillbaka push stift för hand.
10

Byt sidostyckena hörn. Justera varje panel upptill först och tryck den på plats igen. De klipp som håller panelerna på plats engagera sig med ett medium mängd kraft.
11

Sätt ryggstöden i normal upprätt läge.
12

tillbaka de två panelerna vid kanterna av dörröppningarna. Även panelerna krävs trim verktyg för borttagning, kan du ersätta dem för hand med en måttlig mängd kraft.
13

Mata säkerhetsbälten från undersidan genom den bakre sittdynan. Sätt tillbaka den bakre fjädringen på baksidan (den punkt där kudden möter ryggstöden) och tryck nedåt mot framsidan av Saturn.
14

Ta bort de främre beläggningar dörr högtalare med en trim pry verktyg.
15

Ta bort de tre skruvarna som håller varje högtalare på plats med en T-15 bit.
16

Lossa kablaget på baksidan av högtalarna, dra isär dem för hand.
17

Anslut kablage till de nya 5 1/4-tums högtalare.
18

tillbaka högtalarna i dörren högtalare dockningsstation och skruv i skruvarna med en T-15 bit och skruvmejsel handtag.
19

Byt talaren täcker genom att trycka dem på plats för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80688.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.