Hur man installerar ett system bilstereo

Om du har bestämt det är dags att få en ny bilstereo, gör dig själv en tjänst och installera det själv. Inte bara kommer du spara pengar, har du också tillfredsställelsen av att veta att du tog hand om det personligen. Installera en radio kan låta skrämmande i början, men mekaniken är egentligen ganska enkel, och i slutändan är det väl värt din tid. Saker du behöver
Skruvmejsel
eltejp fräsar
Wire
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
Komma igång
1

Köp din stereo. Kontrollera att det kommer med en kabelstam och ett streck kit som passar din bil. Ett kabelnät är helt enkelt en kontakt som buntar alla dina trådar tillsammans, och ett streck kit är det hölje som passar in i hålet där radion går. Om selen och dash kit som kommer med radion inte passar din bil, måste du köpa en adapter kit.
2

Stäng av billarm. Du kan behöva en kod från företaget som installerade det.
3

Koppla bort jordkabeln från ditt bilbatteri. Detta är den svarta kabeln, inte den röda.
4

Ta bort eventuella streck paneler kring radion i bilen. Sättet att göra detta varierar med varje fordon, och vissa är mer komplicerade än andra. Instruktionsboken för din bil bör innehålla anvisningar om hur man tar instrumentbrädan isär.
5

Ta bort den gamla stereo från instrumentbrädan men koppla inte det ännu.

Ansluta Stereo
6

Inspektera baksidan av gamla stereo. Titta på hur det har hakat upp för att få en uppfattning om vad du arbetar med. Den mest enkla sammanhang är när kabelnätet bara pluggar rakt in i baksidan av stereon. Det är också möjligt att det finns en adapter inblandad. I vissa fall kan en tidigare ägare har jerry-riggade stereon och lämnade dig med en härva av individuella trådar, utan sele hålla dem samman.
7

Koppla den gamla stereon och ställ den åt sidan. Kontrollera kabelnätet på din nya stereo och se om du kan koppla in den i instrumentpanelen anslutningen. Om inte, kan du köpa en vajerpaketet sele adapter från de flesta elektronikaffärer eller online för runt $ 15. Om du arbetar med enskilda trådar sticker ut ur instrumentbrädan, bunta ihop dem och tejpa dem. Lämna minst 2 inches av pjäs på toppen eftersom detta kommer att göra trådarna lättare att arbeta med.
8

Matcha gamla trådar i instrumentbrädan till ledningarna från din nya stereo med färg. Även med små variationer mellan tillverkare, bör ledningarna vara samma färger eller åtminstone tillräckligt nära för att matcha.
9

Rada upp matchade trådarna. Stereo kablar antingen strömförsörja radio, eller de ansluter till högtalarna. Det kommer att finnas en positiv tråd och en negativ tråd går till varje högtalare. Positiva trådar kommer att vara enfärgad eller färgat med en vit rand, och negativ ska färgas med en svart rand.
10

Anslut kablarna genom att vrida ihop koppartråden sticker ut ändarna. Om det inte är tillräckligt exponerad koppar, klippa bort en del av gummit isoleringen med en uppsättning avbitare. När koppar tips tvinnas ihop, fast dem med eltejp. Se till att helt täcka alla utsatta koppar.
Avslutning
11

Ställ den nya stereon i instrumentpanelen och anslut batterikabeln.
12

Slå på bilen och leka med din nya stereo. Testa alla knappar och lyssna på ett par låtar. Se till att alla högtalarna fungerar.
13

Skjut stereo ända in i instrumentbrädan. Säkra det där. Om din stereo inte passar i instrumentpanelen, måste du köpa ett kit streck adapter.
14

Byt streck panelerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80781.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.