Tips om att ta bort en bilstereo

Korrekt avlägsnande av en bilstereo innebär att ta instrumentpanelen bort utan brott, koppla ur kablaget utan att skära eller dra ut sina kontakter, och koppla bort batteriet. Den genomsnittliga bakgård installationsprogrammet kan ta bort en stereo i ca 15 minuter. Borttagning av instrumentpanelen

Koppla flesta dash paneler genom att vrida de nedre skruvarna motsols, försiktigt dra på instrumentpanelen för att koppla sin plast popnitar. En majoritet av streck paneler tillverkade sedan 1970-talet använder vinyl eller plast beläggningar som kommer att dra gratis i denna metod. Tidiga modeller har separata sektioner av instrumentpanel som innehåller radio, och dessa är vanligtvis genom att skruva en metallplatta framför aggregatet.
Koppla bort batteriet

Eftersom stereon är en driven elektronisk apparat, är det viktigt att koppla bort strömkällan innan bortförandet eller reparation. De låga spänningar kan inte vara skadliga för människor, men skada på utrustningen kan bli resultatet om el grunder ut genom enheten. Bara vrida pluspolen motsols och ställa det åt sidan räcker.
Wiring selen

Som tillverkare har drivit en standardisering av stereo elektronik, kablagen har blivit helt beroende. En General Motors fordon för ett visst år kommer att ha samma eller en mycket liknande kabelnätet kontakt, och denna kontakt kommer normalt inte att fungera med en Ford eller Chrysler modell. Det är inte nödvändigt att klippa kablarna bakom en bilstereo, som ledningsnätet är utformad för att rymma en eftermarknad kabelnätskontakten. De flesta kontakterna kommer att ha en låsande flik som kommer att lossa kontakten när den trycks och dras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80631.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.