Tips om installation Bilhögtalare

Automotive stereo system använder vanligtvis en fyra-högtalarinställning att ge "quadraphonic" ljud. Kundanpassade system använder sex, åtta eller fler högtalare för att förbättra kvaliteten på ljud, dessa är vanligtvis körs från en fyra-kanals system och sedan upp i höga och låga frekvenser att kanaliseras till rätt högtalare. Installera bilens högtalare ordentligt kommer att förhindra skador och förlänga deras livslängd. Välja rätt högtalare


Bestäm lämpliga högtalare för tillämpning genom att jämföra watt (effekt) och ohm (motstånd) i stereo utgång då matchas med toppeffekt av talarna, multiplicera de specifikationer för varje högtalare med antalet högtalare som används. Detta är den mest missförstådda orsaken till förvrängning, eller brist på rent ljud, när stereo används. De flesta talare kommer vara betyget fyra eller åtta ohm, men några specialutrustning kan köras på två ohm, eller ens en enda ohm. Märkeffekt talarna måste också vara mer än den maximala uteffekten från stereon, till exempel: fyra 200-watts högtalare kunde matchas med en förstärkare som ger ut mindre än 800-peak watt, eftersom varje högtalare använder högst 200 watt. Använda en förstärkare som överstiger rating av talarna kan orsaka förvrängning eller ens skada.
Wiring de nya högtalarna

Wire högtalarna med högkvalitativt ljud kablage, som de flesta fordonstillverkare använder bil-ledningar ledningar sele kvalitet på sina system lager stereo. Högre kvalitet tråd ger mindre förlust av tecken och mer makt att nå högtalaren. Högeffekt system kräver en tjockare sladden tråd för att rymma energi. Alltför många watt genom en billig tråd kommer att orsaka den för att värma upp och smälta. High-end stereoutrustning använder skärmad koaxialkabel istället för dubbla isolerade trådar, som den fasta kärnan kommer att ge mer makt att passera igenom den.
Rikta högtalarna
< p> När ljudvågorna produceras, kommer de att mingla med ljudvågor från de andra högtalarna och kontrollera kvaliteten på ljudet. Placering av högtalaren är viktiga, och de flesta tillverkarens högtalarplacering för lager-system sker normalt utifrån utrymmesbehov, inte ljud. Justera högtalarna så att högfrekventa ljud produceras framifrån, mid-level ljud från centrum, och låg-range ljud bakifrån, är den metod som används av de flesta ljudsystem designers för en naturlig, högkvalitativ upplevelse för någon i mitten av fordonet. Justera dessa vinkel på varje högtalare kan orsaka att kvaliteten ändras beroende på sittplats, och kommer att variera från bil till bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80635.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.