Hur man installerar en CD-spelare med en fabrik Amp

Med mycket få undantag, är det möjligt att installera en eftermarknad CD-spelare i ett fordon med en fabrik förstärkare. Att göra detta är helt enkelt en fråga om att använda CD-spelarens RCA-utgångar för att skicka signaler till fabriken amp på samma sätt fabriken huvudenheten skulle. Det rekommenderas inte att ansluta en eftermarknad CD spelarens högtalarutgångar nivå till en fabrik förstärkare, som högtalarnivåingångarna signalspänningar tenderar att vara mycket högre än de linjenivå, samt snedvridning och skada på förstärkaren kan förekomma. Många stereo kablage tillverkare erbjuder selar amp bypass för plug-and-play. Saker du behöver: Review, Digital multimeter (DMM) Avbitartång /strippersSolderSoldering ironElectrical tapeRCA trådar
Visa fler instruktioner
Factory amp gränssnitt
1

Leta trådarna förstärkarens signal . I europeiska fordon, är dessa trådar ofta märks på fabriken radion själv. För de flesta inhemska fordon, dessa trådar är samma ledningar som matar högtalarna på modeller som inte är utrustade med en fabrik förstärkare. Förutom signaltrådarna, måste du leta reda på förstärkaren slå-på tråd. Detta är tråden som berättar förstärkare för att slå på när stereon är på.
2

Skär ändarna utanför en uppsättning RCA-kablar. Anslut RCA-kablar till RCA lågnivåutgångar på baksidan av stereon som ska installeras. Skala av ca 1 cm av isoleringen från varje kabel och separera mittledaren från marken sköld.
3

Anslut RCA ansluten till den främre vänster RCA-utgång till den främre vänstra signaltrådar till förstärkaren. Anslut den centrala ledaren till den positiva tråd, och skärmen ledaren till den negativa kabeln. Upprepa detta för höger fram, vänster bak, och den bakre högra trådar signal.
4

Löd alla anslutningar och täta med eltejp eller krympslang. Anslut fjärrkontrollen turn-on wire från CD-spelaren till turn-on wire för förstärkaren. Vanligtvis är CD-spelarens fjärrkontroll turn-on wire blå med vit rand.
5

Slå på CD-spelaren och lyssna. Om anslutningen är korrekt, kommer du att höra musik spelar igenom alla fyra högtalare och subwoofer (om sådan finns). Starta bilen och vrid upp volymen hela vägen ner för att kolla om buller. Med volymen på noll, bör inget ljud hörs. Om en högfrekvent gnälla hörs, och frekvensen ökar när du trycker på gasen, kontrollera jordas på CD-spelaren och trådarna signal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80577.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.