Hur installerar jag en Amp i en '00 Ranger Stock Radio?

Den 2000 Ford Ranger är utrustad med en AM /FM-stereo med inbyggd CD-spelare. Ranger ägare som vill ha en mer kraftfull huvudenhet kan ersätta däcket helt eller förstärka enheten fabriken huvudet. I båda fallen bör du välja en förstärkare som passar inom den tillåtna signalstyrkan Rangers stock högtalare. Du kan hitta information om högtalarna i instruktionsboken, och utsignalen från förstärkaren kan hittas i förstärkarens instruktionsbok. Du kan välja att ha den nya förstärkare installeras professionellt, eller så kan du köpa de nödvändiga verktygen och adaptrar och installera det själv. Saker du behöver
skiftnyckel
Förstärkare kabelsats Begagnad Ford DIN borttagningsverktygen
Korskopplingskablar
Trim panel borttagningsverktyg
plastdistanserna
Högtalarkabel
Flat skruvmejsel
Phillips-skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lyft Rangers huva. Lossa skruvarna som håller varje batterikablarna till sina respektive batteripolerna med skiftnyckel. Ta den negativa batterikabeln från batteriet och lägg den åt sidan. Lyft den positiva kabeln från terminalen och placera ringen terminalen (från förstärkaren kabelsats) på batteriets pluspol inlägget. Byt den positiva klämman batterikabeln över ringen terminalen på den positiva batteripolen och dra åt kabelns bulten med nyckel.
2

Ta bort säkringen från säkringshållaren på ringen terminalen och håll den enkelt tillgänglig för återanpassning efter förstärkaren har installerats. Anslut den blå kabeln från förstärkaren kabelsats in i ringen terminalen. Mata kabeln genom Ranger brandvägg i kabinen. Öppningen i brandväggen är placerad på vänster sida av truckens motorrummet. Flytta till fordonets insida. Addera 3

Ta fabriken stereo. Skjut de två Ford DIN borttagningsnycklarna i hålen i vardera änden av fabriken stereo ansikte. Skjut verktygen i enheten tills de låses på plats. Dra utåt på knapparna medan du skjuter stereo från fordonets stereo montering dockan. Koppla stereo ledningar kontakterna från uttagen på baksidan av huvudenheten. Anslut stereo ledningar kontakterna i adaptern kablage leder
4

. Anslut ledningsnätet kontakterna Adapterkabel till uttagen på baksidan av beståndet stereo. Anslut anslutningskabeln leder till de tillgängliga ingångarna på kabelnätet adaptern. Se kopplingsschema manuell sele adapter för nödvändiga anslutningsinställningar platser.
5

Mata patchkablar genom baksidan av stereon dockan och ner till golvet i Ranger på passagerarsidan av fordonet. Skjut huvudenheten tillbaka in i stereon dockan tills den låses på plats.
6

Förlägg patchkablar från passagerarens mul-väl till platsen för förstärkaren. Gemensam plats alternativ inkluderar under någon av platserna eller mellan sätena och baksidan av Rangers kabinen. För montering under ett säte, ställe plastdistanser nedanför hörnen på förstärkaren för att ge den nödvändiga ventilation.
7

Dra strömkabeln från mul-väl på förarsidan till förstärkaren. Använd ett trim verktygspanel bort att stoppa kablarna nedanför gummi paneler på sidorna av lastbilens hytt.
8

Anslut strömkabeln till ineffekt på förstärkaren. Sätt i två patchkabel leder in signalen och strömpåslag på ingångar på förstärkaren. Konsultera förstärkarens manual för platser i relevanta försäljningsställen. Anslut förstärkarens jordande utlopp till en skruv eller bult nära förstärkare med en jordkabel ingår i förstärkaren kabelsats. Varje skruv eller bult mindre än 20-inches från förstärkaren och direkt kopplad till Rangers chassi kommer att fungera som en livskraftig grundstötning källa.
9

Anslut högtalarkablarna till högtalarutgångarna på förstärkaren. Dra kablarna till högtalarna du väljer att ha förstärkt.
10

Ta bort högtalaren täcker med en flat skruvmejsel. Ta bort skruvarna runt högtalaren monteras med en Phillips-skruvmejsel. Dra högtalaren från sitt fäste och koppla loss högtalarkabeln från baksidan av högtalaren.
11

Anslut högtalarkabeln från förstärkaren till ingångarna på baksidan av högtalaren. Byt ut högtalaren och skruva in den i fästet. Placera högtalaren täcker över högtalaren och tryck fast runt locket för att knäppa den på plats. Flytta till Rangers motorrummet.
12

Byt negativa klämman batterikabeln över den negativa batteripolen. Dra åt skruven på kabelns klämma med skiftnyckel. Byt ut säkringen i ringen terminalens säkringshållare. Stäng Fords huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82437.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.