Vad är en LoJack enhet?

Termen "LoJack" avser ett visst märke av spårning som utnyttjar radiofrekvent identifiering teknik. Ursprungligen avsedd för användning i fordon, har företaget grenade sedan ut i datorspårningsprogram tjänster samt restaurangsökning för människor och varor av högt värde och last. Dessutom kan termen referera också, i allmän betydelse, till någon avlägsen tracking system med en utlöst lokaliseringsfyr. Så fungerar

En bil LoJack enhet är en liten sändare, ungefär storleken av en kortlek, som en tekniker installerar någonstans på målet fordonet. Bredband i bilens elsystem, sänder LoJack ut en periodisk signal på 173,075 MHz, en radiofrekvens detekteras endast av specialutrustning. Om ägaren upptäcker att bilen saknas, rapporterar han stölden, och LoJack utlöser enheten ska skicka ut en konstant signal. Polisbilar i deltagande områden är mottagare som kan upptäcka och tolka denna signal, ge dem plats för det stulna fordonet och möjliggör en snabb återhämtning.
Early Warning

Förutom deras stulna fordon system för återvinning, erbjuder LoJack också ett "early warning"-system utformade för ännu snabbare svar. Dessa enheter innehåller ett säkerhetssystem som söker efter en specifik RFID nyckelbricka som ägaren bedriver sin nyckelknippa. Om någon börjar eller flyttar bilen utan nyckelbrickan är närvarande, skickar systemet ett e-post eller telefon varning till ägaren, varna honom för stöld av deras fordon. Detta gör det möjligt för ägaren att kontakta polisen omedelbart, kraftigt minska den tid som behövs för att fånga tjuven.
Begränsningar

Den största begränsningen av LoJack Systemet är specialiserade mottagare krävs för att spåra stulna fordon. Inte varje kommun har valt att delta i LoJack systemet, och vissa stater är helt utan täckning. Dessutom är radiosignalen tas ut av LoJack sändaren ganska svag och låg-intervallet, så om tjuven kan få mer än ett par miles bort från trackers, kommer signalen att gå förlorade. Detta kommer inte att avaktivera LoJack, dock, och återvänder till ett täckt område kommer att resultera i re-förvärvet. Addera LoJack för Laptops

Datorn LoJack Systemet är unikt i att det är mjukvarubaserad. Användaren prenumererar och aktiverar ett program på den bärbara datorn som infiltrerar maskinens BIOS, installera sig på den lägsta programvaran nivå. När utlöses, sänder den bärbara periodiska signaler via Internet, som innehåller IP-information, trådlöst triangulering om tillgängligt, och även GPS-data om den bärbara datorn innehåller en integrerad mottagare. Systemet kan också fjärrinstallera keyloggers eller andra program, eller ens stänga av systemet och ändra lösenord för att förhindra ytterligare användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89970.html

Previous:
Next:

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.