Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Problem med vätgas

Vätgas är ett av de vanligaste ämnena i universum. Den har några bra egenskaper för att göra det till en gemensam bränsle för att driva bilar och producera el, och det finns försök att göra så. En av de största nackdelarna är separationen kostnaderna för en väteatom från sina följeslagare element för användning som bränsle. En annan är vätelagring, eftersom det kräver skurkrollbehållare. Väte

Vätgas är ett vanligt inslag, men det finns inte i stora mängder av sig själv. Det kopplar samman med andra faktorer, och för att få vätgas, separation från följeslagare elementet måste ske. Vatten är ett exempel. I vatten, finns det två molekyler av väte och en av syre. Att separera vatten i separata molekyler genom elektrolys, är mer energi som krävs för att isolera väte än väte producerar för bränsle. På grund av den effekt som krävs för separation, blir det opraktiskt att använda som bränsle.
Fuel Cells

Sir William Grove gjorde den första bränslecellen i 1839. Under 1960 bränslecellen har utformats för att producera elkraft för olika rymdfarkoster. Verksamheten består av en polymer elektrod infogad en katod och anod. Väteatomen delar sig i en proton och en elektron och ta olika vägar till katoden. Elektronerna går igenom en krets som producerar el. När väte och syre återförenas, producerar vatten för att dricka och andra användningar på rymdfarkosten. För att systemet ska fungera på ett produktions-basis, leveranser av vätgas måste vara mer lättillgängliga än nuvarande förhållanden. Att vara ekonomiskt genomförbart, skulle kostnaden för vätgasproduktion måste minska med 10 gånger.
Energy Potential

Vätgas har en hög energienhet per massa , men en låg energitäthet jämfört med samma volym av bensin eller andra vanliga bränslen. För att använda den för att driva en förbränningsmotor skulle producera mindre hästkrafter och kortare intervall körning. För att producera samma intervall skulle kräva ungefär tre till fyra gånger mer väte. Flytande vätgas är ungefär en fjärdedel mindre tät än flygbränsle, vilket betyder att den producerar mindre energi per volym.
Leverans och lagring
Tankar

som lagrar trycksatt vätgas är mycket tunga . En tank som rymmer 6,6 £. av väte skulle väga över 800 £. Det kan också läcka in i metallen och orsaka utmattning. Flytande vätgas är opraktiskt för bil-och hemmabruk. Väte smälter vid -253 grader Celsius, vilket kräver en hel del kraft för att få det flytande. När flytande, det kräver en hel del isolering för att hålla det flytande, tillägger som för tanken vikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134690.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.