Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Alternativa Auto Power Sources

I slutet av det fjärde kvartalet 2010, hade den globala efterfrågan på olja stigit till 87.7 megabarrels per dag (mb /d), enligt International Energy Agency oljemarknaden rapport. Det är en 0,7 mb öka jämfört med föregående kvartal. Däremot minskade den globala produktionen av råolja 0,3 mb /d till 88,1. På grund av stigande efterfrågan, hade priset på ett fat olja stigit till mer än $ 100 i mars 2011. Därför alternativa kraftkällor för fordon som vill bli mer och mer livskraftiga. Etanol
A Flex Fuel Chevrolet modell kan köras på vanlig bensin eller en hög-etanol mix.

Etanol är en alkohol-baserat bränsle. Den är tillverkad genom att destillera stärkelseprodukter, såsom majs. Det kan också göras med "cellulosa biomassa," som är gjord av träd och gräs. En 10 procent blandning av etanol är redan närvarande i de flesta bensin som säljs vid pumpen i USA Det finns också fordon som kallas Flex Fuel fordon, som kör på E85, men kan även köras på vanlig bensin. E85 är en blandning av 85 procent etanol och 15 procent bensin. General Motors, Ford och Chrysler har alla flexifuel-modeller av många av deras populära bilar, t.ex. Chevrolet Malibu och Ford Focus. Addera Hybrid och Electric

Hybrid fordon drivs med konventionell bensin utan även har förmågan att rinna av en battericell som laddas genom regenerativ bromsning och förbränningsmotorn. Plug-in hybridfordon är samma som hybrid men du laddar cellen genom att ansluta. Dessa kallas ibland Utökat sortiment hybridfordon. Helelektriska fordon inte kan köras på konventionella drivmedel och drivs av battericeller som du pluggar in i ett eluttag. Många olika versioner av dessa typer av bilar är tillgängliga, främst Toyota Prius och Chevrolet Volt.
Bränslecellsfordon

bränslecellsfordon är mindre populära men fortfarande ett gångbart alternativ. Drivs av celler fyllda med vätgas, kan de inte köra på konventionella bränslen alls. Bränslecellsfordon är mer effektiva då bilar med en förbränningsmotor och producerar mycket mindre miljöavfall. Men bränsleceller fyllda med vätgas är farliga. Om de spricker, de kan explodera och det är svårt att hitta ett miljövänligt sätt att göra sig av cellerna ordentligt.
Propan Fordon Till Salu

Propan har använts för att driva fordon sedan 1920-talet. De flesta fordon som drivs med propan idag är konverteringar från bensin. Propan fordon kör med samma hastighet och komfort som vanlig bensin, men du behöver mer propan så skulle du bensin för att driva bilen. Vikten av de extra tankar gör miles per gallon försumbar. Det finns inte många tillgängliga propan fordon på marknaden, men Dallas County skoldistrikt använder 500 propan drivna skolbussar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134652.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.