Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

När ska du använda Auto 4WD-knappen på en 2002 Chevy pickup?

Eftersom tekniken har avancerat under åren har vi blivit välsignade med automatisk låsning hubbar, tryckknapp fyrhjulsdrift och skift i farten fyrhjulsdrift. Med alla framsteg och bekvämligheter, är det ingen överraskning att vi så småningom skulle ha lastbilar som kan engagera fyrhjulsdrift för oss när vi behöver det. Den fyrhjulsdrift strömbrytare på 2002 Chevy truck har fyra olika alternativ: 4-high, 4-låg, 2-high och auto-läge. Någon som har erfarenhet med fyrhjulsdrift vet vad de grundläggande höga och låga funktioner gör, men när man använder automatisk fyrhjulsdrift kan lämna dig lite förvirrad. Så fungerar det

automatisk fyrhjulsdrift funktionen på din bil är ett relativt enkelt system som är inte så svårt att förstå. I grund och botten fördelningsväxeln shift styrmodulen övervakar bakre hjulslirning baserat på input från de främre och bakre kardanaxel hastighetsgivare. När Hjulslirning detekteras sänds en signal till den elektroniska motorn i fördelningsväxeln. När motorn tar emot signalen den roterar och ingriper ett kopplingspaket som kan leverera en varierande mängd vridmoment till framhjulen. Glöm inte energi kommer inte från ingenting, är det vridmoment skickas till din framhjulen härrör från några av de moment som normalt går till bakhjulen. När framhjulen möta hastighet hastighet av bakhjulen, är vridmomentet sakta sluttande nedåt tills all makt överförs till bakhjulen.
Jämförelse

en känsla automatisk fyrhjulsdrift alternativ fungerar ungefär som den manuella fyrhjulsdrift som aktiveras när du trycker på 4-high-knappen. Den verkliga skillnaden är mängden effekt som är uppdelad mellan fram-och bakhjulen. När den är satt i helautomatisk kan fördelningsväxeln applicerar ett brett sortiment av vridmoment till framhjulen via en variabel kopplingspaket, men i manuell 4-high vridmomentet är slitsen i hälften mellan de två hjulen. Du lastbil anses fortfarande heltid bakhjulsdrift, till skillnad från vissa tillverkare som faktiskt har gjort sina fyrhjulsdrivna applikationer heltid framhjulsdrift. När man använder automatisk
4WD

automatisk fyrhjulsdrift alternativet har, för det mesta, har fulländat och är ungefär som den automatiska överväxel alternativet vi har haft i våra automatiska växellådor i år. Så länge du är under normala körförhållanden kan du lämna överföringen fallet i automatiskt läge, vilket kommer väl till pass när det är snö, is eller kraftigt regn. Det rekommenderas inte att hålla din lastbil i automatiskt läge om du dragande en släpvagn.


Avslutande tankar Bilen är konstruerad för att hålla automatisk fyrhjulsdrift mest av tiden, enligt anvisningar från tillverkaren. Om du har några specifika frågor eller unika körförhållanden, bör du kontakta din lokala återförsäljare för att vara på den säkra sidan, din transfer fallet och de interna kopplingar är inte billigt att byta ut, på något sätt. Tänk på det automatiska fyrhjulsdrift är inkopplad när den inbyggda datorsystem märker bakhjulen rör sig snabbare än framhjulen, så om du försöker att handla en dåre i en parkeringsplats och bränna bort dina bakdäcken, du kanske vill se till att du stänger av automatisk fyrhjulsdrift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149636.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.