Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Så för att hålla insidan av vindrutan från imma och isbildning

Imma på insidan av en vindruta uppstår när vattenånga från den varma insidan av bilen kondenserar uppmanar kallare vindrutan. Luften i bilen absorberar fukt från utandningsluften av passagerarna eller från någon våta kläder de bär. Om värmen är påslagen, värmer luften i bilen upp, gör det möjligt att absorbera mer vattenånga. När den fuktiga luften rör den kalla vindrutan, svalnar den och blir övermättad, och vattenångan kondenserar. Om vindrutan är kallt nog, kan kondens till is. Detta skapar en potentiellt farlig situation, eftersom dimman eller is på vindrutan begränsar sikten för föraren. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att begränsa effekterna av kondens på vindrutan. Instruktioner
1

Direkt varm luft på fönstren med hjälp av upptiningsläge. Eftersom vindrutan värms upp, det finns mindre av en temperaturskillnad mellan vindrutan och luften i bilen, så kondens mindre sannolikt.
2

Avaktivera air-återluft. Recirkulering luften hjälper till att värma upp bilen snabbt, men det ökar också fuktigheten inne i bilen genom att köra samma luft genom om och om igen, absorbera mer fukt från de åkande som den gör så. Eftersom kall luft innehar mindre fukt än varm luft, väckte luft från utsidan kommer att vara mindre fuktigt än den varma luften inuti, även om det regnar eller snöar.
3

Slå på luftkonditioneringen. Kompressorn bort fukt från luften inne i bilen, så luften prickade insidan av vindrutan är mindre benägna att bli övermättad.
4

skakar av regn eller snö innan du hämtar bilen. Extra vatten i bilen ökar fuktigheten, så gör allt du kan för att begränsa mängden vatten som förs in i bilen. När det är möjligt, skaka av paraplyer, kappor och stövlar utanför bilen. Lämna inte öppna behållare med vätska i bilen. Om sätena blir våt, torka upp fukten så snart som möjligt. Lämna inte fuktiga trasor eller andra objekt i bilen.
5

Torka av fönstren med en ammoniak-baserade fönsterputs eller med schampo. Det finns också flytande behandlingar och towelettes kommersiellt tillgängliga som är särskilt utformade för att hantera vindrutan imma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149587.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.