Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Korrekt användning av Lap & Shoulder Säkerhetsbälte

New York var den första staten att anta en tvingande lag bilbälte, 1984. Alla utom en stat i USA har nu lagar som kräver bil åkande att använda bilbälte. Säkerhetsbälten har nödvändig utrustning i alla bilar som säljs i USA sedan 1965. Korrekt Säkerhetsbälte Placering

axelrem bör ligga över mitten av bröstet och axeln. Höftbältet bör passa väl över låren.
Barn och säkerhetsbälten

flesta barn är för små för säkerhetsbälten att passa säkert. Om ett barn använder bilbältet och axelremmen rider för hög och ligger över hans hals, bör han vara i en bälteskudde. Mindre barn ska åka i en bilbarnstol. De säkerhetsbälten används sedan för att fästa bilbarnstolen.
Säkerhetsbältet Lagar

Säkerhetsbälte lagar är uppdelade i två typer, primära och sekundära. En primär säkerhetsbälte lagen tillåter brottsbekämpande myndigheterna att stoppa och biljett en bilist för att inte använda bilbälte ensam. En sekundär bilbälte lagen tillåter brottsbekämpande myndigheterna att utfärda en biljett för att inte använda bilbälte endast när de har slutat en bilist för något annat brott, exempelvis fortkörning. Primära säkerhetsbälte lagar har antagits i 32 stater, medan 17 stater har sekundära lagar säkerhetsbälten. Bara New Hampshire har inte en lag som kräver bältesanvändningen av vuxna, även minderåriga måste bära dem.
Fördelar använda bilbälte

bältesanvändning är den enskilt mest effektiva metoden för att minska krasch skador. Staten New Yorks "Safe NY" hemsida säger att 21 procent av motorvägen dödsfall råkar färdas i bilar som inte bältade. Detta representerar en högre procentsats än de skadade i olyckor där alkohol eller överdrivna hastigheter var faktorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149571.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.