Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

AWD Vs. 4WD körning i snö

Körning i snön kan vara särskilt utmanande och farligt. Hala förhållanden leder till en förlust av dragkraft och gör det svårt för förarna att behålla kontrollen över sina fordon. Förare som bor i områden med svåra vintrar och kullar bör vara särskilt försiktig körning i snöiga väder. Fyra-wheel-drive och all-wheel-drive bilar erbjuder flera fördelar för hantering av extrema vinterförhållanden. Hur 4WD anläggningsarbeten
p Det finns två grundläggande typer av 4WD-system, deltid och heltid eller permanent. Deltid 4WD är den vanligare av de två. Föraren väljer om att manövrera fordonet på tvåhjulsdrift 2WD eller 4WD beroende på väglag. I de flesta deltidsanställda 4WD fordon föraren flyttar fordonet i 4WD eller 4WD Low genom att manipulera en växelspak. De flesta fordon med deltid 4WD måste vara helt stilla för att flytta in i 4WD, fast några nyare modeller har "shift on the fly" kapacitet, gör det möjligt för föraren att skifta från 2WD till 4WD och tillbaka medan bilen är i rörelse. Äldre fordon (och några moderna tunga fordon) med deltid 4WD kräver att föraren komma ut ur fordonet och manuellt låsa naven på framhjulen för att engagera 4WD. I båda typerna av 4WD makten är jämnt fördelad mellan de båda axlarna av redskap. Addera Hur AWD anläggningsarbeten

fordon utrustade med AWD systemet är alltid på, det finns ingen skifta mellan 2WD och 4WD. Liksom 4WD fordon, är ström skickas till båda axlarna, men AWD-system använder en momentomvandlare (viskös koppling) för att dela makten mellan axlarna.
Fördelar och nackdelar med 4WD

Fordon med 4WD är särskilt effektiva i hanteringen av tung snö, unplowed vägar, off-road körning och underhålla dragkraft på kullar. När du är i 4WD lågväxel, kan dessa fordon få upp även branta snöklädda bergen.

Flesta 4WD fordon verkar i bak-hjul 2WD för det mesta. De bakre hjul 2WD fordon har mindre grepp än framhjulsdrivna bilar, så om inte fordonet är i 4WD-läge faktiskt har sämre greppförmåga. Deltidsanställda 4WD fordon kan inte användas på torr asfalt utan risk för skador på komponenterna. Tillsatsen av antingen systemet adderar vikt och kostnad till fordonet, både i upfront köpeskillingen och de löpande operativa kostnader på grund av lägre gas körsträcka än en jämförbar modell utan 4WD eller AWD.
Pros och Nackdelar med AWD

En av de främsta fördelarna med AWD är att det överför kraften till axlarna med bäst grepp utan att kräva någon input från föraren. Vissa system kan även direkt makt till enskilda hjul. Till skillnad 4WD fordon som jämnt fördela kraften mellan de båda axlarna, kan AWD-system skifta så mycket som 90 procent av motorns effekt till fram-eller bakaxel som situationen kräver.

Fordon med AWD är inte avsedda för off- road använda och inte har en låg växel sortiment, som gör 4WD fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149547.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.