Att få ett körkort i NYC utan bil

För att erhålla ett körkort i New York måste du ansöka till New York State Department of Motor Vehicles. Körkort utfärdas till kvalificerade sökande oberoende av om de äger en bil. Förutom att kontrollera att du kan använda ett motorfordon, kan körkort användas som regeringen utfärdade-fotolegitimation för att styrka din ålder eller identitet, t.ex. vid ansökan om pass eller öppna ett bankkonto. Om du inte kör, kan du även ansöka om ett Non-Driver Foto ID-kort, som har samma personnummer information, foto, signatur och garantier som ett körkort. Instruktioner
1

Bestäm om du vill få ett körkort eller ett icke-förare fotolegitimation kort. För att köra i New York, måste du ha ett giltigt körkort även om du inte äger ett motorfordon. Om du inte tänker köra, kan du välja att få en icke-förare fotolegitimation kort.
2

Kontrollera att du är berättigad till ett körkort. Du måste vara minst 16 år för att ansöka om ett körkortstillstånd eller körkort. Du måste också vara en amerikansk medborgare och bosatt i New York State. Icke-förare foto ID-kort utfärdas till varje person, oavsett ålder, men det är föräldrarnas medgivande krävs för sökande som inte fyllt 16
3

Fyll i "Ansökan om drivrutinen. licens eller ID-kort "(MV-44) för att ansöka om en elev tillstånd, körkort eller icke-drivrutinen fotolegitimation kort. Ansökningsblanketter kan hämtas personligen från någon Department of Motor Vehicle kontor, eller kan erhållas genom att ringa Department of Motor Vehicles eller genom att ladda ner en blankett från institutionens hemsida. Skicka din ansökan
4

bildar med bevis på namn och födelsedatum, och ansökningsavgiften. För att styrka din identitet, du måste ge bevis på bostad i New York och amerikanskt medborgarskap, ditt Social Security-kort och andra handlingar för att verifiera din identitet (till exempel statliga utfärdat foto-ID, student eller anställd identifiering eller dokumentation från ett finansiellt institut) . För att bevisa ditt födelsedatum, måste du lämna in ett originaldokument eller bestyrkt kopia från den utfärdande myndigheten som innehåller ditt födelsedatum, såsom ett födelsebevis utfärdas och bestyrkas av en Board of Health eller Bureau of Vital Statistics i USA, en New York State utfärdat foto-ID-kort, ett United States Military fotolegitimation kort, ett amerikanskt pass, ett utländskt pass med USA Citizenship and Immigration Services (USCIS) dokumentation eller dokument invandring.
5

Passera syntest och skriftlig tentamen. Dessa tester krävs för att få ett körkortstillstånd för att slutföra kurser förarutbildning och öva din provkörning. Dessa tester är inte nödvändigt om du ansöker om ett icke-förare fotolegitimation kort.
6

en kurs förarutbildning eller en Department of Motor Vehicles-godkända pre-licens kurs. Efter genomgången kurs ska du skicka in ditt intyg till Department of Motor Vehicles och boka en provkörning online eller via telefon. Detta steg är inte tillämpligt om du ansöker om ett icke-förare fotolegitimation kort.
7

Passera körprov. När du passerar din väg test, kommer du att få en New York State körkort. Du behöver inte passera en provkörning om du ansöker om ett icke-förare fotolegitimation kort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145969.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.