Skillnaden mellan klass 1 och klass 1A Körning

Klass 1 och klass 1A körning är viktiga distinktioner i den kanadensiska provinsen Saskatchewan. Som klass 1 körning specifikt innebär att man använder stora fordon som trailer-dragtruckar, är kunskapen att hantera luftbromssystem nyckeln skillnaden mellan en klass 1 och klass 1A drivrutin. Ursprungliga krav

Blivande förare som vill vara klass 1-förare måste uppfylla två grundläggande krav före provning. Förutom att vara minst 18 år gammal, måste de också hålla en befintlig licens av minst klass 2 genom klass 5. Baserat på detta, måste en person som vill vara en klass 1A förare har redan en klass 1 licens.
Provningsförfaranden

Processen för att bli en klass 1 drivrutin kontra en klass 1A förare är olika. Klass 1 utbildning är ett kunskapstest göras skriftligt eller muntligt, med ett fordon test efter det. För 1A komponent behöver en licenstagare att framgångsrikt genomföra ett skriftligt prov. Därefter genomgår licenstagaren ytterligare testning genom en praktisk test av luft bromsutrustning på en klass 1 fordon.
Lärande Undantag för klass 1A

Ett viktigt undantag finns för förare som vill tjäna en klass 1A licens. Om de ännu inte har avslutat ett körprov, är de fortfarande tillåtet enligt lag att använda fordon med air bromssystemen om de kör med en klass 1A passagerare. Dessutom måste de befintliga licens tillåter dem att lagligt köra fordonet i fråga i situationer då luften bromsning är inte nödvändigt. Addera Vad kan drivas

Fullt licensierade klass en förare kan driva två huvudsakliga typer av fordon. De första typerna är kombinationer av påhängsvagnar och enheter makt, medan de andra typerna är lastbilarna som innehåller ett släpfordon eller släpvagn med en kollektiv vikt på över 4.600 kg. Som en klass 1A drivrutin, kan ett fordon i klass 1 familjen som innehåller ett visst system för luft bromsning drivas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145954.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.