Byta olja i en 1995 Virago 535

Den Virago var Yamahas kryssare val långt innan Yamaha introducerade sin stjärna-serien cruiser-stil motorcyklar. Visst var 1995 Virago 535 i skuggan av sin större 750 cc och 1100 cc motsvarigheter, men det var ett utmärkt val för den urbana cyklisten som ville ha mer komfort och stil i sin springare. Yamaha rekommenderar att du ändrar din Virago motor olja varje 4000 miles, och oljefilter var 8000 miles. Naturligtvis kan du aldrig gå fel med byte av filter vid varje oljebyte intervall för att förhindra potentiella filterigensättning. Saker du behöver
dräneringskärlet
17 mm hylsa
Ratchet
Shop handdukar
Tömningspropp krossa bricka
Momentnyckel
5 mm insexnyckel
oljefilterelement
3 liter SAE 10W-40 mc-motorolja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Flytta Virago till en väl ventilerad plats och parkera det på sidostödet. Starta motorn och låt den gå på tomgång i två till tre minuter att värma oljan. Avlägsna oljepåfyllningslocket från toppen av den vänstra vevhuslock.
2

Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen på nedre vänstra sidan av vevhuset, strax nedanför sidostödet. Lossa avtappningspluggen, med hjälp av en 17 mm hylsa och en spärr, sedan Skruva bort pluggen för hand. Låt oljan rinna ur motorn tills den minskar till en ljus dropp.
3

Skjut krossa brickan bort av avtappningspluggen, torka sedan pluggen gängor rena med en butik handduk. Placera en ny krossa bricka över avtappningspluggen. Torka motorns dräneringshål rengöra och skruva avtappningspluggen på plats för hand. Dra åt avtappningspluggen till 31 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
4

Flytta dräneringstråget under höger sida av motorn, strax under den runda oljefilterlocket ovanför höger fot peg. Skruva loss de tre skruvarna från locket med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra bort kåpan från motorn och dra ut oljefiltret.
5

Torka oljefilterhuset och dess anliggande ytor rena. Inspektera tätande O-ring på insidan av oljefilterlocket, och byt ut den om O-ringen är sliten eller skadad. Skjut den nya oljefilterelement in i motorn, sedan installera om oljefilterlocket. Dra åt bultarna till 7,2 foot-pounds.
6

Fyll motorn med 2,5 liter SAE 10W-40 mc-motorolja, med hjälp av en ren tratt. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats. Torka bort all spilld olja från motorn och avgasrören, starta motorn och låt den gå i en minut. Kolla efter läckage runt avtappningspluggen eller oljefilterhuset.
7

Stanna motorn och krypa intill den vänstra sidan av Virago. Tryck Virago upp i ett vertikalt läge och observera fönstret oljesynglaset - oljenivåmätare - inbyggd i botten, vänster sida av vevhuset. Helst ska oljenivån vara vid eller nära mitten av oljan syn fönstret. Sänk Virago på sidostödet. Lägg 1 till 2 dl olja i motorn på en gång för att höja oljenivån till mitten av synglaset, om det behövs.
8

Transfer oljan motoroljan i en sluten behållare och ta det till en bil vätska återvinningsstation för omhändertagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111815.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.