Brutet KOPPLINGSLAMELL på en Yamaha WR400F

Den WR400F var en 396 cc fyrtakts off-road motorcykel produceras av Yamaha mellan 1998 och 2000. I skarp kontrast till dess YZ400F motocross racer-motsvarighet, var WR400F avsett att användas på stigar och krävde en mindre än racepace fokus som tillät dess ryttare att resa tuff terräng på sin fritid. Liksom de flesta motorcyklar, använde WR en våt-typ koppling, vilket nedsänkt en stapel av friktion-rande skivor i motorns oljeförsörjning. Den konstant användning av kopplingen nödvändiga för att förhandla stenig terräng kan så småningom bära kopplingsskivorna. Extrema situationer kan dock göra att skivan att gå sönder i bitar och förorena motorolja, som alla kan allvarligt skada motorn. Borttagning kopplingsskivorna för förorenade olja omedelbart skulle kunna förhindra framtida skador och få din WR tillbaka på spåret. Saker du behöver Kundservice stå
Tänger
Metric insexnyckel ställa
dräneringskärlet
Ratchet
Metric Hylsnyckelsats
Shop handdukar
Momentnyckel
Oil filter
SAE 20W-40 motorcykel-motorolja
Metric skiftnyckel satt
Ficklampa
Extern låsring tång
skjutmått
Kopplingsfjädrar
Clutch skivor
Låsring
sprintar
Visa fler instruktioner
444-568
1

Välj ett mellanslag nivå arbete. Parkera WR400F på sidostödet, eller montera den på en tjänst monter om du föredrar att stödja motorcykeln i upprätt, lodrätt läge. Låt motorn svalna i minst en timme.
2

Ta bort sprintarna från ändarna av den bakre bromspedalen svängbulten och den bakre bromspedalen koppling, som ligger på höger sida av WR400F , med hjälp av en tång. Skjut kopplingen svängtappen ut från baksidan av bromspedalen. Skruva bromspedalen svängbulten, med hjälp av en insexnyckel. Dra bakre bromspedalen bort från ramen.
3

Skruva av locket från toppen av WR400F s ram, mellan framgaffeln klämman och bensintanken. Håll ett uppsamlingskärl nära oljetanken avloppet bulten på vänster sida av ratten pivot, som ligger framför den vänstra sidan av bensintanken. Avlägsna avloppet bult, med hjälp av en spärrhake och en sockel, och låt oljetanken rinna till en ljus dropp. Torka bort eventuellt utspilld olja med en handduk, och sedan skruva avtappningspluggen på plats för hand. Dra åt olje bulten Tankdräneringen till 17 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
4

Flytta dräneringstråget nedanför motorn. Ta bort pluggen vevhuset avloppet, som ligger i hålet i mitten av motorn hasplåt, med en spärr och en socket. Låt vevhuset avloppet tills oljeflödet minskar till en ljus dropp. Torka bort eventuell kvarvarande olja, skruva sedan avtappningspluggen på plats för hand. Dra ur kontakten till 15 foot-pounds. Inspektera oljan för skräp eller delar av det trasiga kopplingslamellen.
5

Skruva den nedre bulten från oljefiltret på höger sida av motorn, som ligger precis ovanför den högra vevhuslock, med hjälp av en insexnyckel. Fånga någon olja kvar i oljefilterlocket med dräneringstråget, torka sedan bort den resterande oljan. Skruva loss de två återstående skruvarna, dra sedan oljefilterlocket och oljefilter av motorn.
6

Coat det nya oljefiltret O-ringar med SAE 20W-40 mc-motorolja, tryck sedan filtret in i motorn. Sätt tillbaka oljefilterlocket och dra åt bultarna till 7,2 foot-pounds.
7

Lossa kopplingen kabelmuttern justering lås, som sitter på kabeln hållaren ovanför vänster vevhuslock, med hjälp av en skiftnyckel . Vrid justeringsanordningen medurs tills den sitter mot kabelhållaren och dra kabeländen ur kopplingen frisläppningsarmen ovanför vänster vevhuslock.
8

Ta bort höger vevhuslock och packningen från motorn , med hjälp av en spärrhake och en sockel. Inspektera den högra sidan av vevhuset för skräp och trasiga koppling bitar skiva, med hjälp av en ficklampa, om det behövs. Ta bort skräpet.
9

Skruva alla fem fjäderbult från ansiktet av kopplingen tryckplatta, den yttersta plattan vid centrum av kopplingsenheten, genom att använda en spärrhake och en sockel. Dra tryckplattan utanför kopplingsarrangemanget att avslöja pushrod församling. Ta bort låsringen vid slutet av tryckstången, med hjälp av externa låsringstång. Dra brickan, bäring och kolven bort från änden av tryckstången.
10

Mät det okomprimerade längden av kopplingsfjädrar, med användning av ett skjutmått. Byt ut alla fem fjädrar om någon av fjädrarna är mindre än 1,87 inches lång.
11

Dra alla 15 kopplingslameller ur kopplingsarrangemanget. Inspektera kopplingsaggregat för fragment från den brutna lamell, med användning av en ficklampa, om det behövs. Ta bort alla fragment, med en hacka. Kasta de gamla kopplingsskivorna.
12

Blötlägg nya kopplingsskivorna i motorolja i en timme. Skjut första stål skivan i kopplingsenheten, följt av en fiberskiva. Växla mellan stål och fiber-skivor tills alla 15 skivor har installerats in i kopplingsanordningen. Pushrod kolven med motorolja
13

Coat, skjut kolven, och kulsats över tryckstången. Slip en ny låsring i kanalen i slutet av tryckstången.
14

Rengör tryckplattan med delar rengöringsspray, torka sedan torrt med en butik handduk. Justera fjädern tryckplattan väl hål med de gängade hålen i kopplingsenheten, tryck sedan tryckplattan över kopplingsskivorna. Skjut kopplingsfjädrar in på våren brunnar och skruva fjäderbultarna på plats för hand. Spänn fjädern bultarna till 5,8 foot-pounds.
15

Installera rätt vevhuslock och packningen på motorn. Dra åt bultarna till 7,2 foot-pounds. Slip slutet av kopplingen kabeln i urkopplingsmekanismen armen på vänster sida av motorn, skruva sedan kabeln justeraren i kabel hållaren tills den är halvsittande. Dra i kopplingshandtaget tills du känner spänning, sedan mäta gapet mellan slutet av spaken och kopplingshandtaget abborre. Helst bör det finnas en 1/8-inch gap. Skruva loss kopplingen kabel skaderegleraren att dra kabeln, efter behov, för att uppnå detta gap. Dra kabeln mutter skaderegleraren lås mot kabelhållare.
16

Fyll oljetanken genom påfyllningsröret mellan gastank och styrningen svänga med 1,5-liter motorolja. Skruva fast tanklocket på plats. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Lossa bulten olja pentryt, som ligger bakom oljerör på främre vänstra sidan av motorn, med en box-nyckel. Dra åt bulten till 13 foot-pounds så fort oljan börjar sippra ut ur bulthålet. Låt motorn fortsätta gå på tomgång under tre minuter, sedan stänga av motorn.
17

Kontrollera oljenivån, med mätstickan ansluten till oljetanken tanklocket. Lägg till en till två uns av olja i tanken om oljenivån är under den undre markeringen i slutet av stickan.
18

tillbaka den bakre bromspedalen på höger sida av motorcykelns ram. Dra svängbulten till 19 foot-pounds. Slip bakre bromshuvudcylindern koppling till den delade änden av bromspedalen, tryck sedan ledtappen på plats. Slip nya sprintar i ändarna av svängbulten och tapp, sedan böja sprinten ben, med en tång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111792.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.