Hur du ändrar packboxläckage i en 2003 YZ 125

Den hydrauliska framgaffel som används av en 2003 Yamaha YZ125 bygger på en trögflytande olja för att dämpa stötar som genereras av tuff terräng. Oljan är inrymd i gaffelbenen av ett par tätningar som bildar en lufttät miljö. Sälarna är ganska tålig, men allvarliga effekter kan spricka tätningarna och låt hala gaffel oljan att läcka ut framhjulet eller bromsar. Byte av tätningarna kräver en nästan fullständig demontering av de enskilda gaffelbenen liksom ett fåtal specialiserade verktyg. Saker du behöver
Dirt bike stand
Hylsnyckelsats
Hylsnyckel
bungee rep
Skiftnyckel
skiftnyckel satt
Gummi-Jawed skruvstäd
Catch pan
platt skruvmejsel
Yamaha 01 fjädring olja
Packbox
Bussning
gaffeltätning föraren
Skjutmått
Momentnyckel
Sidostöd

Visa fler instruktioner
1

Montera YZ125 på en dirt bike stand att stödja den i upprätt läge med båda hjulen från marken. Ta bort skruven i toppen av den främre nummerplåten, med hjälp av en hylsa och en hylsnyckel och dra sedan nummerskylten utanför den övre gaffeln klämman, den struktur som fäster framgaffeln till styrningen pivot.
2

Ta bort den främre bromsok från vänster nedre gaffeln reglaget, med hjälp av en hylsnyckel och en socket. Lyft bromsok utanför bromsrotorn och skjuta den från YZ125 s styre, med ett bungee rep. Addera 3

Skruva framaxeln muttern på vänster sida av gaffeln, med hjälp av en hylsnyckel . Lossa de främre bultarna axle nypa vid botten av såväl lägre gaffel skjutreglage, med hjälp av en hylsnyckel. Dra ut axeln från höger sida av gaffeln och sänk framhjulet till marken.
4

Lossa locken på toppen av båda gaffelbenen ett kvarts varv, med hjälp av en skiftnyckel. Ta inte bort locken.
5

bort båda nedre beskyddare gaffel reglaget och broms slang stoppbygeln från vänster gaffel reglaget, med hjälp av en hylsnyckel. Lossa nypa bultar på sidorna av de övre och nedre klämmor gaffel, med hjälp av en hylsnyckel eller en insexnyckel. Dra gaffelbenen ut från botten av gaffelaggregat, med en vridande rörelse.
6

Placera vänster gaffelben i en gummi-Jawed skruvstäd av den övre gaffeln röret. Tryck ner den övre locket och skruva av locket från gaffelben, en skiftnyckel eller en hylsnyckel. Upprätthåll fast tryck nedåt på den övre lock för att förhindra locket från att mata under trycket av den inre gaffeln våren. Dra det övre locket och den bifogade spacer och gaffel fjädrar ut av det övre gaffel röret.
7

Håll gaffeln fjädern med den bifogade toppkåpan och fjäderstyrning vertikalt mot din arbetsutrymme. Tryck ihop fjädern och lossa låsmuttern förbinder locket till våren guide, med hjälp av en skiftnyckel. Skruva loss överdelen från våren guiden för hand.
8

Ta vänster gaffelben från skruvstäd och håll den över en fångst pan. Häll gaffel olja ut från toppen av gaffeln benet och in i dropplådan. Pumpa gaffel röret långsamt tills oljeflödet minskar till en ljus dropp.
9

Bänd ut tätningen gummi damm och propp ring förenar det övre gaffel röret till det nedre reglaget, med hjälp av en platt-head skruvmejsel. Placera den övre gaffel röret horisontellt i skruvstäd. Tryck på den nedre reglaget helt in i den övre gaffeln röret, dra sedan reglaget ut kraftfullt tills den är fri från gaffeln röret.
10

Sprid bussningen på toppen av den undre reglaget isär och ta bort den . Dra brickan, olja sigill, propp ring och dammtätningen bort nedre reglaget. Inspektera nedre reglaget yta för repor eller hack tillräckligt djup för att fånga en nagel. Byt ut hela reglaget om den är skadad på något sätt.
11

Coat nedre gaffeln reglaget, olja sigill, bussning och plan bricka med Yamaha 01 fjädring olja. Skjut en ny damm tätning, den ursprungliga proppen ringen, den nya oljetätningen, original vanlig bricka och nya bussningen på den nedre gaffeln reglaget.
12

Skjut änden av den nedre reglaget i det övre gaffel röret . Kör bussningen, följt av olja sigill, i gaffeln röret, använder en drivrutin gaffeltätning. Oljan tätning sitter ordentligt när kanalen skärs in i änden av gaffeln röret är synlig. Sätt i proppen ringen i kanalen och tryck dammtätningen på plats.
13

Avlägsna gaffelben från skruvstäd och placera botten av gaffeln reglaget mot din arbetsyta. Skjut gaffel röret ned till helt komprimera gaffelbenet.
14

Fyll gaffelbenet med 01 suspensionsvätska tills vätskenivån ligger även med öppningen vid toppen av den övre gaffeln röret. Pumpa gaffel röret långsamt att fördela suspension oljan hela gaffelben. Komprimera gaffeln igen och fylla på det tills vätskenivån ligger även med den övre delen av gaffel röret. Låt eventuella luftbubblor att fly i 10 minuter.
15

Dra gaffeln våren utanför våren och skjut sedan fjäderstyrningen i gaffeln röret. Tryck fjädern styra ner tills det inte kommer att flytta längre och håller den på plats. Mät avståndet mellan vätskenivån och toppen av gaffeln röret, med hjälp av ett skjutmått. Nivån ska vara 5.31 inches nedanför toppen av gaffeln röret.
16

Ta bort fjädern guide från gaffeln röret. Sätt tillbaka fjädern och övre locket på fjäderstyrningen. Skjut hela enheten i gaffeln röret, dra sedan åt den övre kåpan till 21 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
17

Byt rätt gaffeltätning, med samma metod som den vänstra gaffeltätning . Skjut gaffelbenen in i de övre och nedre gaffelaggregat tills toppen av gaffelbenen sträcker 0,20 tum ovanför den övre gaffeln klämman. Dra åt de övre gaffel bultarna klämma nypa till 17 foot-pounds och de nedre bultar nypa till 14 foot-pounds.
18

Installera om Gaffelskydd och broms slang fästklammern. Dra klippet och beskyddare bultarna till 7,6 foot-pounds.
19

Rulla in framhjulet i framgaffeln och skjut axeln till den högra sidan av gaffeln. Skruva löst axelmuttern på plats. Dra åt axel nypa bultar till 17 foot-pounds. Skjut bromsoket över frambromsen rotorn och på plats mot fästet på vänster gaffelben. Skruva bromsok bultar på plats och dra åt till 17 foot-pounds. Dra åt axelmuttern till 75 foot-pounds.
20

Avlägsna YZ125 från smuts cykel stå och parkera den på en sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111757.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.