Hur Justera Mono Shock på en 110 cc ATV

De flesta moderna 110 cc terrängfordon förlita sig på en enda, eller mono, stötdämpare som fungerar som maskinens bakre upphängningen. Stötdämparen används av vissa ATV medger viss justering av stötdämparen vårens förspänning, eller den förinställda mängden kompression placeras på våren, med en stegad krage under våren. Öka resultaten fjäderförspänningen i ett fastare åktur som håller bakhjulet stadigt på marken, men ger en hårdare känsla på sätet. Alternativt kommer mindre förspänning förbättra komforten, men kommer att göra ATV vältra och studsa över ojämnheter. Saker du behöver
Hook-typ skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Crouch på baksidan av ATV, nära bakaxeln och slutväxel växellådan och titta på botten av den bakre stötdämparen. En krage med allt större steg bör vara fäst vid stötdämparen, direkt under botten av fjädern. Stötdämparen är inte justerbar om kragen inte är närvarande.
2

Notera läget för justering kragen mot stoppet inbyggd i stötdämparen kroppen. I allmänhet kommer placera stopp på en kortare steg mjuka stötdämparen, skapa en mjukare, mildare rida på bekostnad av manövrerbarhet och stabilitet. Likaså kommer ett högre steg stelna stötdämparen. Detta kommer att resultera i en mindre bekväm men mer stabil gång.
3

Placera en haktyp skiftnyckel in i den tandade delen av justeringen kragen. Vrid kragen i riktning mot önskad stötdämpare inställning.
4

Ta ATV för en kort provtur. Ride långsamt tills du känner dig bekväm med eventuella förändringar i manöverförmåga eller stötdämpning. Justera stötdämparen som behövs tills ATV utför dina behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111755.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.