Hur Justera Pilot Skruva på en Yamaha Raptor 50

Förgasaren som används av Yamahas Raptor 50 bandvagn beroende av ett konstant flöde av luft för att dra bränsle in i motorn. En justerbar pilot skruven styr förgasaren pilot-system, som matar motorn från tomgång till en kvarts gas genom en enda bränslestråle förvarade under förgasaren. Läget för skruven avgör hur mycket luft som dras in i pilot systemet, drar mer bränsle i processen. Medan Yamahas servicemanual inte referera piloten skruv, nämner det inte dess plats eller hur man justera skruven för att tillgodose förändrade körförhållanden. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
stjärnskruvmejsel
10 mm socket
Hylsnyckel
platt skruvmejsel
Induktiv varvräknare
Visa fler instruktioner

1

Dra sitsen spaken sitter under bakskärmen, lyft sedan den bakre delen av sätet tills den kan dras av ATV.
2

Ta bort den främre grill panel med en 5 mm insexnyckel. Dra bort luckan från mitten av styret. Koppla de neutrala och olja lätta kontakterna från undersidan av locket.
3

Skruva av tanklocket, sedan ta bort trimma klipp från bränsletanken locket med spetsen av en stjärnskruvmejsel. Lyft bränslet täcka av ATV. Ta bort framskärmen med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
4

Ta bort det svarta gummiskyddet pilot skruven från vänster sida av förgasaren, som ligger strax ovanför och till höger om den tomgångsjustering skruv, med spetsen på en liten platt skruvmejsel.
5

Vrid pilot skruven medurs ett halvt varv i taget, med hjälp av platt skruvmejsel, tills den ligger an lätt mot förgasaren . Räkna antalet varv det tog att sittplats skruven och skriva ner det i din Raptor 50 bruksanvisning för framtida referens, detta är fabriksinställt pilot skruven inställning. Sväng piloten moturs samma antal varv som behövs för att ge plats åt skruven.
6

Starta ATV och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter för att värma upp motorn till driftstemperatur. Sväng piloten medurs ett kvarts varv i taget tills motorns tomgångsvarvtal ökar. Om motorns tomgångsvarvtal inte ökar, återställer pilot skruven, vrid sedan skruven moturs tills motorns tomgångsvarvtal ökar. Vrid inte skruven mer än tre moturs varv. Vrid piloten skruva tillbaka ett kvarts varv, när motorns tomgångsvarvtal ökningar i endera riktningen.
7

Återställ piloten skruven till fabriksinställningen om motorns tomgångsvarvtal inte ökar i någon riktning. Detta innebär att fabriken pilot skruven inställning är lämplig för körtillstånd och eventuella ändringar som görs på din ATV.
8

Vrid tomgång justering moturs en åttondel av ett varv i taget för att återvända motorns tomgång till sin normala inställning - cirka 1.750 till 1.850 rpm. Kontrollera motorns tomgång med hjälp av en induktiv varvräknare fastklämd vid tändstiftet kabeln.
9

Stanna motorn och skjut gummihättan över piloten skruven när piloten skruv och tomgångsvarvtal har justerats. Sätt tillbaka framskärmen, bränsletank skal, front grill panel och säte på ATV. Starta ATV och låt den gå på tomgång under tre minuter för att helt värma motorn, ta sedan ATV för en provtur. ATV bör tomgång smidigt och accelerera från ett fullständigt stopp utan att tveka. Göra ytterligare justeringar piloten skruven om ATV tvekar samtidigt accelererar från ett fullständigt stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111750.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.