Så här kontrollerar du om regulatorn likriktare är bra eller dåligt i en 2006 GSXR 1000

Spänningsregulatorn /likriktare som används på en 2006 Suzuki GSX-R600 tjänar två syften i motorcykelns laddningssystem. Först den 12-volts elektriska växelströmmen skapades av motorcykelns stator och generator rättas, eller omvandlas till likström som driver motorcykelns batteri. Andra är likspänningen regleras till maximalt 14,8 volt för att förhindra att batteriet överladdas. När regulator /likriktare misslyckas, avgiftssystemet kan inte tillräcklig effekt på motorcykeln. I ett värsta scenario, kommer batteriets interna leveranser av elektrolytisk vätska koka bort, effektivt dödar batteriet. Saker du behöver
4 mm insexnyckel
10 mm socket
Hylsnyckel
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sin kick stå och låt den svalna i minst 30 minuter.
2

bort fästbultarna under framsidan av sadeln, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Lyft sitsen uppåt, dra den sedan mot framsidan av motorcykeln tills det kan tas bort.
3

Ta bort den nedre täcker bränsletank, belägen nedanför basen av bränsletanken och förarsadeln skenor, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Ta bort bränsletanken bultar, som ligger nära styret, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft bränsletanken mot svängbulten på tankens botten, då stödja tanken med en bränsletank prop stav.
4

Koppla spänningsregulatorn /likriktare kontakter, som ligger längs insidan av den vänstra ramen skena nära basen av bränsletanken. Det kommer att finnas en kvinnlig fyrstifts och en tre-polig kontakt på motorcykelns ledningsnät, medan spänningsregulator /likriktare kommer att ha motsvarande hankontakt.
5

Ställ din multimeter till en diod test inställning , använder mätarens väljarknappen. Placera mätarens röda proben på ett av spänningsregulator /likriktare 's fyra-pin kontakter terminaler med en svart och vit tråd. Tryck den svarta proben till en av terminalerna i samma kontakt med en svart och en röd tråd. Multimetern bör ange en nolla spänning läsning. Flytta den svarta proben till den återstående svarta och röda kabeln terminalen. Återigen bör det finnas en nollspänning läsning. Upprepa testet på den återstående svartvit wireterminal. Byt spänningsregulator /likriktare om någon terminal har en spänning läsning annat än noll.
6

Flytta den röda proben till en av de tre terminalerna i spänningsregulator /likriktare 's tre-polig kontakt. Flytta svarta proben till någon av de fyra-stiftskontakt terminaler. Multimetern bör ange en spänning läsning mellan 0,4 till 0,7 volt. Flytta svarta proben till de återstående terminalerna. Testa de återstående terminalerna i tre-stiftskontakt, med samma metod. Byt spänningsregulator /likriktare är antingen terminalen har en spänning läsning utanför 0,4-0,7 spänning specifikationen.
7

Avlägsna spänningsregulator /likriktare, placerad under tvärbalk mellan sätesskenorna, med hjälp av en 10 mm hylsa. Placera den nya regulatorn /likriktaren mot motorcykelns ram, sedan skruva bultar på plats. Hoppa över detta steg om spänningsregulatorn /likriktare spänning avläsningar var inom specifikationerna.
8

Återanslut spänningsregulatorn /likriktare kontakter till motorcykelns ledningsnät. Sänk bränsletanken och skruva åt bultarna på plats. Sätt tillbaka de nedre omslag bränsletanken och sadeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111735.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.