Jag har en 2006 883 Harley Davidson Sportster - Hur ändrar jag olja och kontrollera oljenivån

Oljan i en 2006 Harley-Davidson XL883 Sportster oljetank är en värdefull råvara, vars enda syfte är att kyla och smörja motorns inre komponenter. Som du rida, dock degraderar oljan och minskar tankens oljenivå. Om de lämnas därhän, kan den minskade oljenivå generera motorslitage och orsaka allvarliga skador. För att undvika eventuella problem rekommenderar Harley-Davidson att du kontrollerar din Sportster oljenivå före varje åktur. Dessutom, dränera och byt ut oljan helt i 2500-mil intervall, efter motorcykelns första 1.000 mil oljebyte. Saker du behöver
Shop handdukar
20W50 motorolja
Motorcykel stativ
Flat skruvmejsel
dräneringskärlet
filtertång
Oljefilter
Funnel

Visa fler instruktioner
oljenivån
1

Sänk din Sportster på sin sida står sedan starta sin motor. Låt den gå på tomgång i stället för tre minuter att värma upp sin olja, och sedan stänga av motorn.
2

Tryck ned oljepåfyllningslocket s infällbar toppen, placerad på höger sida av Sportster oljetank , sedan vrida locket moturs tills den kan dras fritt. Torka av oljestickan på änden av tanklocket ren med en butik handduk. Ta del av de "Full" och "Fill" linjer etsade i oljestickan. Addera 3

Sätt tillbaka mätstickan i oljetanken tills den sitter helt mot olje-tank påfyllningsröret, och sedan ut oljestickan. Om oljenivån är även med eller lägre än det "Fill" linje, häll en liten mängd 20W50 motorolja i oljetanken och kontrollera oljenivån tills tanken har rätt mängd olja.
4 < p> Torka av mätstickan med din butik handduk och sätt tillbaka den i oljetanken. Vrid tanklocket medurs för att låsa den på plats, och sedan trycka ner locket är infällbar toppen tills den klickar på plats. Toppen av oljelocket kommer sitta jäms med toppen av oljetanken.
Motor Oljebyte
5

Värm upp din Sportster motor i tre minuter, och sedan stanna motorn. Placera din Sportster på en motorcykel stativ för att hålla den i upprätt läge.
6

Tryck ned oljepåfyllningslocket s infällbar toppen, placerad på höger sida av din Sportster oljetank, sedan vrida locket moturs tills den kan dras fritt. Torka av mätstickan på slutet av tanklocket ren med en butik handduk.
7

Lossa olje-drain slangklämma på motorcykelns ram under den bakre svängarm med en platt skruvmejsel. Dra olje-dräneringsslangen från ramen och tappa ur motoroljan i ett uppsamlingskärl.
8

Torka drain-slang monteringstapp med en butik handduk för att avlägsna eventuell uppbyggnad eller smuts, och skjut avloppsslangen på det. Dra åt klämman avloppsslangen med en flat skruvmejsel.
9

Skruva av oljefiltret från framsidan av motorn, med ett filter skiftnyckel. Torka oljepumpen hittade bakom oljefiltret, ren med en butik handduk.
10

Fyll det nya oljefiltret med 4 uns av 20W50 motorolja och sprider ett jämnt lager av olja runt sin packning. Skruva fast filtret på oljepumpen för hand tills den sitter fast mot oljepumpen, och dra åt den ytterligare ett kvarts varv.
11

Placera en tratt i olje-tank påfyllningsröret. Häll högst 92 gram 20W50 motorolja i oljetanken, och sedan ta bort tratten.
12

Torka av mätstickan med din butik handduk och sätt tillbaka den i oljetanken. Vrid tanklocket medurs för att låsa den på plats, och sedan trycka ner locket är infällbar toppen tills den klickar på plats. Den övre delen av olje locket i jämnhöjd med toppen av oljetanken.
13

bort din Sportster från motorcykeln stå, den starta sin motor igen och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter för att cirkulera den färska oljan. Stanna motorn och kontrollera oljenivån. Tillsätt olja som behövs, och sedan låsa oljepåfyllningslocket på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111037.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.