Hur man avkoda en VIN för en Harley-Davidson

Harley-Davidson är en amerikansk ikon. Nästan alla kan identifiera en Harley-Davidson motorcykel, om inte genom sin storlek sedan säkert med sin dånande avgasljud. Mer populärt under de senaste två decennierna än någonsin tidigare, har de utmärkande tvåhjuliga väg kryssare varit i produktion sedan 1903. I denna tidsperiod, har Harley-Davidson motorcyklar hade åtminstone tre typer av chassinumret (VIN). Beroende på tid präglad av din Harley, kan du avkoda Hog VIN för att lära sig en mängd information om cykeln. Instruktioner
1

reda på om din modell gjordes före eller efter 1981. Före 1981, skulle en Harley VIN vara 9 siffror eller så. Efter 1980 bör Harley VIN-nummer är 17 siffror. Harleys gjorde under 1960-talet och tidigare kan ha vins på 11 tecken eller mer, men aldrig så många som 17. Den allmänna fördelningen av 17-tecknet (efter 1980) VIN är följande: Tecken 1 till 3 identifiera motorcykeln som en Harley Davidson modell (ex: 1 HD). Karaktär 4 bestämmer cykelns viktklass (tungvikt, lätt och sidovagn). Tecken 5 och 6: bestämma modellbeteckning. Karaktär 7 anger motortyp. Karaktär 8 betecknar cykelns inledning datum. Karaktär 9: kontrollsiffra. Karaktär 10 anger motorcykelns tillverkningsår. Karaktär 11 berättar vilken fabrik Harley byggdes i. Och tecknen 12 till 17 är ID-numret för just motorcykel,. De är en numerisk beteckning berättar vad cykeln var i sekvens kommer av monteringsbandet
2

Ring en Harley-Davidson återförsäljare och ge rätt person ditt VIN. Dealern kommer att få en uppdelning av modellnummer i sina delar guide och bör kunna berätta exakt modell och årsmodell på din cykel baserat på ditt VIN. Detta är särskilt användbart för äldre modeller, speciellt de från 1960 och tidigare.
3

Gå till Motoverse hemsida och ange ditt VIN om du har ett 17 siffrigt VIN. De har en online-dekoder som automatiskt kommer att bryta ner detaljerna. Observera att den inte förstår kortare VIN-nummer.
4

Ladda Harley VIN avkodare från Freewebs.com. Spara filen på din dator och dubbelklicka på filen för att installera. Programmet kommer att bryta ner uppgifter om din Harley, såsom modell och motortyp, år och plats för produktionen. Att veta vad VIN teckensekvensen innebär är en sak, men att bestämma detaljerna i varje enskilt tecken är alldeles mer att ge. Denna webbplats hjälper dig att få exakta uppgifter om din Harley modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106848.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.