Vilka är skillnaderna mellan Gen 1 Gen 2 & Gen 3 Toyota Prius?

Ursprungligen infördes av Toyota i Japan år 1997, blev Prius snabbt världens mest sålda gas-el-hybrid fordon. Driven av marknadens hunger för mer bränslesnåla och miljövänliga alternativ till bensinslukande stadsjeepar, verkade Prius vara mest populär lösning, trots att prestandan överlägsenhet konkurrerande hybrider såsom Honda Insight. Under årens lopp har Prius genomgått flera revideringar som har ökat sin prestanda och bränsleeffektivitet. Generation I

Den första generationen Prius marknadsfördes enbart i Japan, med början år 1997. Denna första version av bilen innehöll en 58-hästkrafter bensinmotor och en 40-hästkrafter elmotor. Det var en fem-sits sedan med konventionella styling helt olik framtida generationer av bilen. Även om presenteras som ett bränsleeffektivt alternativ till bensindrivna bilar, uppnådde Prius mindre än spektakulära körsträcka siffror, och Toyota skulle avsevärt omforma bilen innan du släpper den på den globala marknaden. Addera Generation II

År 2001 var den andra generationen Prius säljs på internationella marknader, inklusive USA. Kroppen var omgjorda till en fem-passagerare kombi sedan, med fler snygga linjer än den ursprungliga bilen. Ännu viktigare var bilens prestanda förbättras genom att öka den kraft från dess bensinmotor till 70 hästkrafter och utsignalen från elmotorn till 44 hästkrafter. Ett nytt modulärt batteri var lättare och producerade mer makt, och bilens körsträcka uppskattningar ökat till 52 mpg i staden och 45 mpg på landsväg.
Generation III

årsmodell 2004, introducerade Toyota Generation III Prius (ofta förvillande kallad andra generationens Prius) till den amerikanska marknaden. Effekt fortsatte att öka med denna generation, bilens bensinmotor producerade 76 hästkrafter, och utgången av elmotorn ökat dramatiskt till 67 hästkrafter. Körsträcka uppskattningar för Generation III Prius var mer imponerande, liksom, öka till 60 mpg i staden och 50 mpg på landsväg.
Future Generations

Prius omarbetades igen 2010, men i centrum för sin drivlina och dess utformning som ett fem-passagerare sedan förblivit densamma. Bensinmotorn i 2010 Prius producerade 98 hästkrafter, och hela systemet produktionen var 134 hästkrafter. Som av 2011 hade Toyota planer på att införa en mer bränsleeffektiv version av Prius, dubbades Prius C, och en större vagn version av bilen, kallad Prius V.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105538.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.