Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en 2004 Ford F-150

Ford F-150 började sitt liv som bara ett gap-filler mellan F-100 och F-250 pickup 1975. 2004 F-150 hade två tillgängliga motorer, en 4,6-liters V-8 och en 5,4-liters V-8. Båda motorerna använde en fördelarlös, coil-on-plug tändsystem. Istället för att ha spolar som levererar en högspänd ström till flera tändstift vardera, har 2004 års F-150 tändning en spolpaketet direkt kopplad till varje tändstift. På F-150 motorer, har en tune-up ersätter bara tändstiften och luftfiltret, om det behövs. Ford rekommenderas att ersätta 2004 F-150: s tändstift varje 100.000 miles, och luftfiltret var 30.000 miles. Saker du behöver
Åtta nya tändstift
Tändstiftsgap Tool Review Ratchet
Hylsnyckelsats
6-tums förlängning
Tändstiftshylsa
Momentnyckel
Dielektriska fett
Nytt luftfilter
Visa fler instruktioner
Byta tändstift 4,6-liters och 5,4-litersmotorer
1

Kontrollera gapet på de åtta nya tändstift med ett tändstift gapet verktyg. Den 4,6-liters motor kräver en lucka 0,052-0,056 inches. Byt ut eventuella fel gapped pluggar för nya, eftersom pluggarna är inte justerbara.
2

Leta spolen förpackningar ovanpå motorn, precis ovanför ventilen täcker. Koppla spolen sele pack ledningar genom att trycka på låsknappen och dra selen från spolpaketet. Addera 3

Avlägsna spolpaketet-bulten med en spärr och uttag. Den 4,6-liters-utrustade F-150s, vrid spolpaketet ungefär ett kvarts varv för att rensa bränslefördelningsröret. Dra spolpaketet uppåt med en lätt vridande rörelse för att ta bort det.
4

Ta bort det gamla tändstiftet med en spärr, Tändstiftshylsa och 6-tums förlängning. Dra den gamla tändstift från tändstiftet uttaget och sätt i en ny gnista i kontakten.
5

Dra åt tändstiftet i motorn med tändstiftet uttaget och en 6-tums förlängning . Bifoga en momentnyckel till förlängning och Tändstiftshylsa och dra åt tändstiftet till 13 foot-pounds på 4,6-liter och 25 foot-pounds på 5,4-litersmotorn.
6

Coat insidan av spolpaketet boot med dielektriskt fett och placera spolpaketet på tändstiftet. Tryck nedåt tills spolen klickar på plats på kontakten. Vrid spolpaketet tills bulthålet i spolen rader med hål i motorn.
7

tillbaka spolpaketet-bulten och dra den till 4 till 5 fot-pounds med en momentnyckel och uttag. Anslut ledningsnätet tillbaka till toppen av spolpaketet.
8

Upprepa steg 2 till 7 för att ersätta de återstående sju tändstift.
Byta luftfilter den 4,6-litersmotorn
9

Lossa klämman på luftfilterboxens - på framsidan, vänster i motorrummet - genom att lyfta på haken
10.

Dra motorsidan luftfilterboxen mot passagerarsidan av bilen till dess att det står klart av läppen på den andra halvan av luftfilterlådan. Placera motorn sida luftfilterlådan åt sidan.
11

Drag luftfiltret från luftfiltret rutan. Sätt i ett nytt luftfilter i luftfilterboxens i samma position det gamla filtret var i.
12

tillbaka motorsidan av luftfilterboxens och kontrollera att de två halvorna av luftfilterboxens inte klämmer luftfiltret.
13

Placera klämman så att båda halvorna av luftfilterboxens är inne i klämman och tryck på spännet för att låsa den på plats.

Byta luftfilter på 5,4-litersmotorn
14

Släpp de två luftfilter bricka behålla klämmor - placerad på toppen av motorn -. genom att dra uppåt på klämmorna

15

Skjut luft Uppgiftslämnaren facket ur luftfiltret rutan. Anteckna i luften filter position på facket och dra ut luftfiltret från facket.
16

Installera ett nytt luftfilter i facket i samma position det gamla filtret var i.

17

Skjut luftfiltret tillbaka magasinet i luftfilterlådan.
18

Flytta spännena så de är tillbaka på luftfilterlådan. Lås spännen genom att trycka dem nedåt för att låsa facket luftfiltret på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102740.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.