Hur Inspektera differentialväxlar för Wear

Vid byte av differential vätska, är det alltid en bra idé att inspektera växlarna medan du har den differentiella täcka av. Växlarna fungerar på ett exakt sätt, och om någon bit är satt fel det kommer att kasta av hela systemet. Inspektion av differentialväxlar för slitage kan hjälpa dig att diagnostisera en mängd ylande, gnällande, skramlande och knackar bullerproblem vid bakre delen av fordonet. Saker du behöver
Oil dropplådan
Shop trasor
Ficklampa eller handla ljus
Visa fler instruktioner
1

Lägg ut en Oljetråg under differential . Att inspektera de redskap du behöver för att se insidan, så du måste ta bort den differentiella locket och tömma systemet först. Håll butik trasor händig för spill.
2

Använd en ficklampa eller handla ljus för en tydlig bild av interiören. Den stora yttre sektionen som visas här är krondrevet. Kontrollera att det finns inga chips eller skador till ändarna och kanterna på tänderna. Ytan av tänderna kuggkrans bör vara släta. Om det ser ut som trä korn, med mönster av scoring hela, detta är inte normalt slitage och växeln behöver bytas.
3

Inspektera de invändiga växlar, kallad differential sidodreven eller "Spider redskap". Här kan du se lysa längs mitten av de redskap som är ett normalt slitage mönster.
4

Kontrollera sidodreven för eventuella brott eller sprickor. Här kan vi ha lite chipping på kanterna.
5

Kontrollera kanter, ändar, och ytan av denna mindre yttre redskap, som kallas drevet. Leta efter några poäng, sprickor eller brott.
6

Undersök tänderna på kugghjulet som de passar in i den större kuggkrans. Normala mönster av slitage för båda dessa kugghjul är helt ned i mitten av kuggarna. Om du ser bär nära kanterna eller på alternerande ändar av växlarna, då är det en justering problem. Om en växel ligger för långt tillbaka eller för nära, kommer dreven passar inte ihop ordentligt och kommer kontinuerligt kolliderar på fel ställe när de vänder. Det kommer att finnas oregelbundet slitage mönster och så småningom skador på tänderna.
7

sakta snurra ett av de bakre hjulen att vända växlarna och ta resten av tänderna i sikte. (Vrid inte hjulet, om du har tagit bort någon del av differentialaggregatet.) Endast en del av varje växel är synlig på en gång, så du behöver för att snurra hjulet i steg för att undersöka varje del av växelaggregatet.
8

Anteckna varje växel med oregelbundet slitage mönster, chips och raster, så att du vet vilka anpassningar och reservdelar som behövs. Om du inte har erfarenhet av att arbeta med differentialer, bör du konsultera en professionell tekniker bilverkstäder.
9

Ta bilen för en snabb provtur runt kvarteret. När du kommer tillbaka, ta pluggen och locket för att vara säker på att det inte finns några läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124071.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.