Hur man installerar en återanvändbar luftfilter

Luftfilter bör bytas var 12000 miles eller varje år, och ännu oftare i dammiga områden. De flesta är ersatta med en annan disponibel luftfilter. Men det finns ett bättre alternativ - en återanvändbar luftfilter. Även om dessa kan kosta två till fem gånger mer än en engångs-filter, kommer de att bli billigare i längden eftersom de kan pågå livet av ett fordon. Byta till en återanvändbar filter sparar energi, material och deponi utrymme. Återanvändbara luftfilter sparar också bränsle och ger bättre prestanda. Saker du behöver
återanvändbara luftfilter
Visa fler instruktioner
1

Köp en återanvändbar luftfilter. K & N Engineering och Fram sälja modeller för de flesta fordon.
2

Ta bort luftfiltret. Rengör all smuts och skräp från filterhuset.
3

Installera en ny återanvändbara filter.
4 p Om du använder en återanvändbar filter på en motor med en förgasare, kanske du måste justera förgasarmunstycken för bättre luftflöde. Det av motorstyrningen för moderna motorer vanligtvis justera för den ökade luftflödet automatiskt.
5

Återanvändbara filter brukar komma med "Släng inte" klistermärken som kan placeras på utsidan av filterhuset. Om någon annan ändrar dina filter, berätta för dem att städa stället kassera filtret.
6

Återanvändbara luftfilter behöver rengöras och laddas regelbundet. Följ filtret tillverkarens instruktioner. Tillverkarna rekommenderar att använda sina egna tjänster kit för rengöring och re-smörja sina filter. Dessa är utformade för en viss filterteknik. Användning av andra produkter kan försämra prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123951.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.