Hur man byter packningen ventilkåpa på en 1998 Dodge Caravan

Om du har märkt olja på toppen av din motorblocket, så har du förmodligen behöver byta packningen ventilkåpan på 1998 Dodge Caravan. Den ventillocket sitter över kolvarna, och det finns två av dem, en på vardera sidan av motorn. När ventilkåpan packningen blir för gammal eller sprött att innehålla olja i motorn, chanserna för dina kolvar överhettning och skevhet blir stor. Skador som det kan innebära en dyr översyn. Det är bättre att lära sig de enkla steg för att byta en packning ventilkåpa på en 1998 Dodge Caravan så att du inte behöver möta den typen av reparation räkningen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Paint skrapa
Aceton
Rag
Replacement ventilkåpan packning
ersätter gummi center genomföringar
Visa fler instruktioner

1

Park din Dodge Caravan på en plan yta och stäng av motorn. Aktivera parkeringsbromsen. Öppna motorhuven och lossa den negativa kabeln från batteriet.
2

Ta bort toppen av luftfilteraggregatet. Vrid vingmuttern i centrum för den moturs aggregatet tills det lossnar den gängade stolpen. Dra ut enheten ur motorrummet. Du kan lämna luftfiltret på plats.
3

Använd en hylsnyckel för att ta bort skruvarna som håller ventilen täcker på plats. Gör en sida i taget så det är lättare att hålla reda på vilken bult går i vilket hål. När alla skruvar är borttagna, dra locket av motorn.
4

Ta bort den gamla packningen. Packningen kan fastna i motorblocket eller kan ha fäst sig vid packningen kanalen i ventilkåpan. Hursomhelst, försiktigt skrapa packningen av metall med en tunn färg skrapa. Använd en liten mängd aceton på en trasa för att mjuka upp eventuella härdade bitar och sedan skrapa dem av också. Du vill få båda sidor av packningen kanalen så ren, torr och oljefri som möjligt.
5

Placera den nya packningen på motorblocket där packningen kanalen av ventilkåpan ska para. Se till att du ställer upp hålen i packningen med bulthålen i blocket.
6

Sätt ventilkåpan på och dra åt skruvarna på plats. Använd en hylsnyckel för att slutföra dra åt dem att gå från hörn till hörn och sedan arbeta en bult i taget, ovansidan och sedan botten och tillbaka tills de alla i. Upprepa på andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123883.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.